Aukje en wethouder Van Gerwen.
Aukje en wethouder Van Gerwen.

Sjors Sportief en Sjors Creatief gaan weer van start

Overige sport 325 keer gelezen

ERP | Op basisschool De Empel in Erp is maandag het eerste boekje van Sjors Sportief – Sjors Creatief 2022-2023 uitgereikt. Uit handen van wethouder Johan van Gerwen ontving Aukje Snijders het eerste boekje. Aukje is de winnaar van de tekenwedstrijd, uitgezet onder de basisscholen in Meierijstad. De winnende tekening staat op de voorzijde van de kleurrijke boekjes. Als prijs mag Aukje samen met de hele klas gaan zwemmen bij zwembad de Molen Hey.

Met Sjors Sportief kunnen kinderen (0-12 jaar) allerlei nieuwe sporten en creatieve activiteiten (vaak gratis) uitproberen zoals hockey, dans, harmonie en theater.
Dit jaar is er in het boekje speciale aandacht voor het aanbod voor kinderen met een beperking. Met een speciaal logo is aangegeven of de activiteit geschikt is voor deze doelgroep.

Met Sjors Sportief en Sjors Creatief hoeven kinderen niet direct lid te worden van een club of vereniging, maar kunnen ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis maken met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 kunnen zich inschrijven vanaf 28 september voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Kinderen die niet op het reguliere basisonderwijs zitten en graag een Sjors Sportief – Creatief boekje willen ontvangen kunnen contact opnemen met bewegen@meierijstad.nl. Boekjes zijn ook verkrijgbaar op het gemeentehuis in Veghel, het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. Voor meer informatie, neem alvast een kijkje op: www.sjorssportief.nl. Of stuur een mail naar bewegen@meierijstad.nl.

Uit de krant

Uit de krant