Afbeelding
ADVERTORIAL

Welke wijn drink je bij vis?

Zakelijk 152 keer gelezen

Bij gerechten met vis denk je misschien al snel aan een frisse witte wijn of rosé. Toch zit er nog aardig wat verschil in welke wijn bij welke vis past. En wist je dat zelfs rode wijn prima te combineren is met vis? Wij leggen je uit welke wijn het beste past bij welke vissoort. Zo loop je straks niet als een kip zonder kop de wijn groothandel of slijterij binnen en maak je zeker weten indruk tijdens je eerstvolgende dinner party!

Vette vis
Een vet visje op z’n tijd is gezond, maar natuurlijk ook vooral lekker! Bij vette vis moet je bijvoorbeeld denken aan zalm, paling of makreel. Deze vissoorten zijn vol van smaak en gaan daarom perfect samen met een ronde wijn. Denk bijvoorbeeld aan houtgerijpte chardonnay. Maar ook een lichte rode wijn gaat perfect samen met een vette vis. Zo smaakt bijvoorbeeld een pinot noir of merlot heerlijk bij deze vissoorten.

Magere vis
Bij magere vis moet je denken aan kabeljauw, tilapia, schelvis, dorade of tong. Deze vissen leveren vaak wat lichtere gerechten op en gaan dan ook beter samen met een lichte, frisse wijn. Denk bijvoorbeeld aan een pinot grigio, riesling of sauvignon blanc. Maar ook een bubbeltje of rosé gaat goed samen met deze vissoorten. Daarnaast kan rode wijn ook goed samen met deze vis, maar kies in dat geval wel voor een frisse, fruitige rode wijn. Zo voorkom je dat de smaak van de vis wegvalt.

Schaal- en schelpdieren
Heb je volop schaal- en schelpdieren ingeslagen bij de vis groothandel? Dan zit je meestal goed met een sauvignon blanc, verdejo of zoete riesling. Maar toch zijn er per soort schelp- of schaaldier ook wijnen die de smaken nog net iets beter naar voren laten komen. Zo drink je bij een pannetje mosselen een droge en fruitige pinot grigio, maar kun je bij kreeft beter een houtgerijpte chardonnay drinken. Bij oesters ga je natuurlijk voor een feestelijke bubbel!

Uit de krant

Uit de krant