Walter van den Berkmortel.
Walter van den Berkmortel.

Veghelse creatieveling gaat woningen stylen: 'Het werkt'

Zakelijk 1.513 keer gelezen

VEGHEL | Walter van den Berkmortel. Veel mensen kennen hem als kleurrijke verschijning uit de Kuussegatse optocht of als trompettist van verschillende orkesten. Tegenwoordig heeft hij er nog een passie bij: die van verkoopstylist.

Walter werkt al 17 jaar in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, maar is naast zijn werk al een leven lang creatief in de weer. Sinds dit jaar zet hij die creativiteit ook op professioneel vlak in: als verkoopstylist helpt hij mensen hun huis verkoopklaar te maken."Veel mensen denken bij een stylist direct aan iemand die voor veel geld het hele huis op zijn kop komt zetten. Die met kleurtjes aan de slag gaat. De boel opnieuw inricht. Maar … dat ben ik niet. Ik geef een huis rust. Geef het zijn ruimte terug. En verleg accenten." Kan hij een voorbeeld noemen? "Laatst heb ik een huis gestyled waarin een ouder stel had gewoond. De woning was gedateerd en nodigde op Funda weinig uit om het te gaan bezichtigen. Ik ben daar heel hands on eens doorheen gegaan, van boven naar beneden. Het huis zag er na een dag weer fris, rustig en eigentijds uit. En ja, dat zie je in de bezoekersaantallen op Funda terug. Sterker nog: het huis is inmiddels verkocht."

Positieve energie
Het stylen van een huis – en de positieve feedback daarop van klanten – geeft hem zo veel positieve energie dat hij dit jaar Dis Verkoopstyling is gestart. Een eigen bedrijf dus? "Ik werk vier dagen in het ziekenhuis. Dat blijf ik voorlopig doen. De andere dagen wil ik me inderdaad op het stylen van woningen gaan richten. Iedereen gaat op de eerste indruk af, ook op Funda. Ik wil mensen helpen om te zorgen dat die eerste indruk goed is."
Inmiddels heeft hij al met verschillende makelaars in Meierijstad contact, maar werkt hij ook rechtstreeks voor particulieren. "Het werkt. Punt. Dat is voor mij de bevestiging dat ik daar mee verder moet gaan. Plus dat het helemaal bij mij past. Dit vind ik echt gaaf. En als ik daar dan mensen mee kan helpen … Mooi toch?!"
Meer informatie over het stylen van je woning staat op www.disverkoopstyling.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant