Afbeelding
Foto:

Gemeente Meierijstad en wooncorporaties tekenen prestatieafspraken

Wonen 962 keer gelezen

VEGHEL | Gemeente Meierijstad, de corporaties (Area, Woonmeij en BrabantWonen) en de huurdersvertegenwoordiging van Area en Woonmeij hebben de prestatieafspraken voor 2024 ondertekend. Gezien de succesvolle samenwerking in 2023 gaan de partijen samen door op de ingeslagen weg.

De partners blijven flink doorbouwen aan sociale woningbouw. Ook verduurzaming, leefbaarheid en wonen met zorg hebben daarbij volop de aandacht. De nieuwe afspraken borduren voort op de afspraken uit 2023.

De gemeente werkt op dit moment aan een Woonzorgvisie waar de ambities op het gebied van wonen, zorg en welzijn een belangrijke plek krijgen. De focus voor de Woonzorgvisie ligt op de opgave ten aanzien van beschikbaarheid van woningen, duurzaamheid, leefbaarheid en wonen met zorg. Omdat die thema’s al geborgd worden in de Woonzorgvisie is met corporaties en huurdersvertegenwoordiging van Area en Woonmeij besloten om voor 2024 geen complete set nieuwe prestatieafspraken te maken maar de nadruk vooral te leggen op het afronden van de bestaande afspraken.

De Woonzorgvisie wordt naar verwachting in juni 2024 vastgesteld. Op basis van die nieuwe visie maken de gemeente samen met de drie woningcorporaties in 2024 een nieuwe agenda en nieuwe meerjaren prestatieafspraken met elkaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant