Volop beweging rond Residentie de Markt.
Volop beweging rond Residentie de Markt. Foto:

Residentie de Markt in de verkoop, verloederd pand in het centrum gaat eindelijk plat

Wonen 2.832 keer gelezen

VEGHEL | De plek aan de Markt in Veghel waar nog ruimte is voor nieuwe appartementen is volop in beweging. Nadat het gebouw op de locatie tussen restaurant Santorini en het appartementencomplex op de hoek van de Markt, enkele jaren leeg heeft gestaan, lijkt er nu toch eindelijk echt verandering te komen. Het project wat wordt gerealiseerd, Residentie de Markt, is in verkoop en er zijn reeds meerdere appartementen verkocht.

Behalve dat de verkoop goed verloopt, is ook de omgevingsvergunning onherroepelijk. Dat betekent dat de gemeente de aanvraag heeft goedgekeurd en er geen bezwaren meer zijn tegen de bouw van de appartementen. Goed nieuws voor de ontwikkelaar Schepers Vastgoed uit Nuenen. “Met de omgevingsvergunning op zak, willen we graag de volgende stap gaan maken. We hebben dan ook de bouwhekken geplaatst ter voorbereiding op de bouwwerkzaamheden”, aldus Harm Schepers. Wethouder Jan Goijaarts vult aan: “In Meierijstad zetten we actief in op het aantrekkelijk en actueel houden van onze centra. De laatste jaren is het centrumgebied Veghel sterk in ontwikkeling. Deze herontwikkeling past binnen het Masterplan Veghel en is een welkome bijdrage aan de totale ruimtelijke kwaliteitsontwikkeling van de Markt. De aanpak van dit pand zorgt voor een nieuwere, betere uitstraling van de Markt én voegt woningen toe aan de krappe woningmarkt.”

Op de locatie is nu ook een bouwkeet geplaatst. Deze is ingericht als informatiecentrum voor alle geïnteresseerden. Meer informatie over de nog beschikbare appartementen of gewoon benieuwd? Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur is de makelaar aanwezig om iedereen van de gewenste informatie te voorzien.

Het plan omvat negentien appartementen in diverse prijsklassen. Daarnaast is in het ontwerp rekening gehouden met de behoefte om juist aan de Aa te wonen of aan de gezellige Markt van Veghel. “Momenteel is ongeveer 50 procent verkocht van alle appartementen. Dat is een goed resultaat. We hopen dan ook snel te kunnen beslissen dat we starten met bouwen”, vertelt Harm Schepers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant