DAW Schaijk verpletterde Olympia'18 door in Boxmeer met 1-8 te winnen en zo de derde periode in de wacht te slepen.
DAW Schaijk verpletterde Olympia'18 door in Boxmeer met 1-8 te winnen en zo de derde periode in de wacht te slepen. Foto: Benno Maathuis

Voorbeschouwing DAW Schaijk, Olympia’18 en Rhode in nacompetitie

Voetbal 3.087 keer gelezen

SCHAIJK | DAW Schaijk neemt het in de eerste ronde van de nacompetitie zondag in eigen huis op tegen RVU. De selectie van de tweede periodekampioen Rhode reist af naar Heerlen om het op te nemen tegen Bekkerveld. Olympiá’18 speelt ook uit tegen SHH Herten. 

Door: Cis van Pinxteren 

Voor Rhode is deze nacompetitie op voorhand een toetje. Door de tweede periode te winnen en daarna handhaving veilig te stellen krijgt Rhode de kans om toch te promoveren als nummer zeven van 2G. De tegenstander Bekkerveld werd tweede in 2F. Opvallend genoeg speelde Bekkerveld de laatste competitiewedstrijd in de derby tegen hekkensluiter Sporting Heerlen gelijk met 1-1. Voor de thuisclub is Lars Colen de topscorer, hij scoorde tienmaal dit seizoen. In thuiswedstrijden won alleen de kampioen van 2F, Sportclub’25, van Bekkerveld. Voor Rhode is Tijn Vorstenbosch de laatste weken in vorm, hij scoorde de laatste drie wedstrijden in totaal vier keer. Trainer Frank Brands: “Wij hebben in deze nacompetitie niets te verliezen en alles te winnen. We gaan er wel tweehonderd procent voor, laat dat duidelijk zijn.” 

DAW op jacht naar tweede ronde
DAW Schaijk neemt het op tegen RVU. DAW eindigde de competitie met een 1-8 overwinning op Olympia’18 en won daardoor de derde periode. Het werd net tweede in 2G door een gelijkspel van Sparta’25. Noah van Deijne, Robyen van der Heijden en Siem van Merwijk zijn sleutelspelers in de jacht op een overwinning.

Richt Olympia’18 zich op in nacompetitie?
Olympia’18 eindigde dramatisch door met 1-8 te verliezen tegen DAW. Het kenmerkt een seizoen van een goede seizoenstart, de winst van de eerste periode, veel blessures en wisselvallige resultaten. Olympia’18 bewees als het in vorm was te beschikken over een goede verdediging maar was scorend gezien met dertig doelpunten de nummer zes van 2G. Kas van den Bosch en Okki van Dalen zijn sleutelspelers voor Olympia’18 dit seizoen. Beier wijst erop dat zijn ploeg fitter wordt en dat spelers herstellen van pijntjes en blessures. “De nacompetitie kan alle kanten uitgaan. We moeten zorgen dat deze nederlaag geen mentaal effect zal krijgen.”

Zondag 4 juni, eerste ronde:
Bekkerveld - Rhode
DAW Schaijk -RVU
SHH Herten - Olympia’18

Rhode archieffoto.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant