Feest voor het team van SES dat op de valreep een verdiende prijs pakte.
Feest voor het team van SES dat op de valreep een verdiende prijs pakte. Foto: SES Langenboom

4H: Doek valt voor NLC’03, FC De Rakt blijft tweede, SES en Cito in nacompetitie

Voetbal 4.092 keer gelezen

Op de laatste speelronde vielen verrassende en verwachte beslissingen. Onderin viel het doek voor NLC’03 uit Lithoijen, ondanks een verrassend gelijkspel (2-2) tegen subtopper Milsbeek. NLC’03 degradeert naar de vijfde klasse. Gassel (0-3 verlies) tegen Juliana Mill) en SIOL (1-2 winst bij HBV) gaan in de barrage om degradatie af te wenden. Bovenin pakte SES nam de derde periodetitel over van kampioen Festilent. Cito werd derde en mag ook hopen op promotie naar de derde klasse.

NLC’03 daalt af
De onvermijdelijke degradatie is een feit voor NLC’03. De dapper vechtende ploeg speelde gelijk tegen Milsbeek, maar kwam een doelpunt tekort om concurrent Gassel voor te blijven. “De wedstrijd tegen Milsbeek typeert ons hele seizoen. We kunnen te moeilijk goals maken”, zegt de naar vertrekkend de jeugd van Berghem Sport vertrekkende trainer Willem van Kreij. “Vandaag was er maar één team dat verdiende om te winnen en dat waren wij.” Tegen Milsbeek, dat in de race was voor deelname aan de nacompetitie maakte NLC twee keer een achterstand goed. De 0-1 door Daniël Janssen werd binnen een minuut weggepoetst door Siebe van de Brand. De hernieuwde achterstand (Jens Vervoort scoorde voor Milsbeek) kort voor rust werd diep in de tweede helft hersteld. Pieter van de Meerakker maakte er 2-2. De thuisploeg uit Lithoijen knokte voor de volle winst. “We hadden kansen maar zoals gezegd is scoren lastig voor ons”, aldus Van Kreij, die berustte in de degradatie. “Deze ploeg strijdt al jaren tegen degradatie. Ik denk dat het de jongens goed doet als zij een treetje lager weer eens winnen.”

SES pakt prijs
FC De Rakt en SES verdeelden de buit aardig. De thuisclub, met voor het eerst sinds weken weer Eus Marijnissen op de bank, verloor weliswaar maar stelde wel de zo gewenste tweede plaats veilig. SES won met 1-2 en werd tweede in de derde periode achter Festilent. Daarmee namen de Langenbomers de periodetitel over van de Zeelanders. Eus Marijnissen was tevreden met het eindresultaat. “Ik was blij dat ik na mijn hartoperatie weer er bij mocht zijn. De tweede plaats is top. We kunnen een week later instromen in de nacompetitie en daardoor kunnen drie geblesseerden weer fit raken.”
Voor FC De Rakt brak Thomas Mertens na zeven minuten de ban. SES kwam terug via Sebe van Huiseling, met twee treffers matchwinner werd. “Een verdiende overwinning en een knappe prestatie van deze jonge groep. Mijn complimenten voor de werklust en inzet. Het resultaat van het harde werken is dat de competitie een mooi toetje krijgt”, zegt trainer Robert van Mierlo.

Gassel blijft dertiende
Gassel verloor met 0-3 van Juliana Mill en bleef desondanks rechtstreekse degradatie bespaard. De Millenaren wonnen met 0-3 door doelpunten van Andy Veld (39 en 82) en Boyd Heijnemans (83). Met een zesde plaats sluit Juliana een wisselvallig seizoen af.

Geen goals in Oss
Door een dubbelblanke uitslag verzekerde het Osse Cito zich van de derde plaats en deelname aan de nacompetitie. Cito dankt die plek aan een stek eindschot in de competitie. SCMH viel na een sterke fase rond de winterstop wat terug en is geëindigd op de tiende plaats.

Achilles Reek grijpt net mis
In een lastige wedstrijd tegen Achates pakte Achilles Reek toch de winst. De mannen van trainer Jordy van Boxtel speelden een prima seizoen en eindigden als vierde. “Met slechts twee seniorenelftallen en 32 selectie spelers. Dan is het een unieke prestatie wat wij dit jaar bereikt hebben. Alleen we zaten er in de praktijk slechts 1 punt van de periode af. Dat is jammer.”
Jori Sengers scoorde na een kwartier als eerste. Na 25 minuten schoot Rob van de Wijst een vrije trap binnen (2-0). Achates scoorde in de extra tijd van de eerste helft de 2-1. Die ruststand werd ook eindstand.

SIOL klopt HBV
SIOL warmde op voor de nacompetitie. De Katwijkers waren en bleven twaalfde maar wonnen wel in Beers. Mart Nuijen bracht HBV nog aan de leiding maar SIOL vocht terug. Owen Blokland was met twee doelpunten de gevierde man in het team van trainer Peter ten Haaf. SIOL won met 1-2.

Kampioen wint
Kampioen Festilent sloot het seizoen in stijl af. De ploeg van trainer Tom Jacobs klopte Herpinia met 2-1. De Herpenaren bleven door het resultaat negende.