Erp - Nemelaer  1-0
Erp - Nemelaer 1-0 Foto: Marco van Leuken

1B: Erp verstoort het feest voor Nemelaer

Voetbal 3.387 keer gelezen

Erp speelde vandaag in de laatste competitieronde tegen Nemelaer, de club waar de nieuwe trainer van Erp (Theo van Geffen), nog aan het roer staat. Nemelaer uit Haaren kon kampioen worden bij winst in Erp. Erp wenste echter niet mee te werken en de 1-0 overwinning voor Erp betekende dat SC Kruisland nu kampioen is geworden in 1B.

Er heerste een Europacupsfeer in Erp. Het groen-geel van de bezoekers was overheersend langs de lijn en bij de opkomst van de teams waren er zelfs ook groengele fakkels en rook. In de eerste helft wisten de bezoekers uit Haaren de Erpse formatie niet onder druk te krijgen. Concurrent SC Kruisland kwam al snel op een 2-0 voorsprong waardoor de druk toenam voor Nemelaer. Bij Erp was er na dik 20 minuten een publiekswissel voor Emiel van der Sande en Dieuwe van der Heijden die beiden stoppen. Beide spelers waren net fit genoeg om wat speeltijd mee te pakken en werden op deze manier bedankt voor hun trouwe dienst.

Beslissing
In de 80e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. Een kopbal van Koen van Deurzen ging binnen en de Nemelaer supporters aan de zijlijn vielen stil. Nemelaer probeerde het wel, maar het zat er niet in voor hen vandaag. Erp deed haar sportieve plicht en eindigde knap als 4e dit seizoen. Trainer Jurgen van Wanrooij vertrekt naar Sparta ‘25 dat gepromoveerd is naar de 1e Klasse zodat het goed mogelijk is dat hij volgend seizoen tegen zijn oude club mag aantreden.