Essche Boys - VOW 1-2
Essche Boys - VOW 1-2 Foto: Arno Korsten

4G: WEC redt het net niet; Avesteyn en VOW sluiten winnend af.

Voetbal 1.126 keer gelezen

De druiven zijn zuur voor WEC dat in de laatste minuut de gelijkmaker moest incasseren en daardoor een plek in de nacompetitie aan de neus voorbij zag gaan. VOW behield de 9e plek door een mooie uitoverwinning op Essche Boys en kan hierdoor in de nacompetitie voor klassenbehoud een thuiswedstrijd spelen. Avesteyn klopte Boskant op in een wedstrijd waar voor beide ploegen niets meer op het spel stond.

Felicitaties concurrent WEC
Vooraf was bekend dat het laatste ticket voor nacompetitie voor promotie naar de nummer 4 in de eindrangschikking zou gaan. Nieuw Woensel had de beste papieren maar moest wel tegen het 2 punten lager geklasseerde Pusphaira. WEC stond 1 punt achter Nieuw Woensel en zou kunnen profiteren van een eventueel verlies van Nieuw Woensel. WEC moest dan wel zelf thuis winnen van het reeds gedegradeerde Boxtel. Tot 89e minuut was dit geschetste scenario zoals het ook daadwerkelijk verliep. Pusphaira stond op voorsprong tegen Nieuw Woensel en WEC leidde met 2-1 tegen Boxtel. WEC had na een 1-0 achterstand bij rust door een sterke tweede helft de voorsprong genomen door doelpunten van Yanno van der Heijden (penalty) en Brian Pijnappels. Trainer Henry van Wanrooy van WEC ontving op zijn mobiel al felicitaties van de collega-trainer van Pusphaira, maar toen sloeg het noodlot toe. Een bal die in het strafschopgebied gepompt werd door Boxtel kwam via een hoofd bij een Boxtel speler terecht die de bal in het WEC doel wist te schieten. Weg nacompetitieticket en Van Wanrooy kon de felicitaties de andere kant op sturen want Pusphaira wasdoor de late gelijkmaker dus vandaag de lachende derde. Zuur voor WEC, maar toch een trotse trainer Van Wanrooy die toch ook wel teleurgesteld zei dat WEC echt wel een prijs had moeten pakken dit seizoen.

Afscheid Van der Heijdens bij Boskant
Boskant en Avesteyn hadden beiden wat andere spelers in de basisopstelling gezet. Er stond dan ook behalve de 3 punten verder niets op het spel. Avesteyn had het minst last van de gewijzigde opstelling en met een aantal A-spelers in de gelederen werd er zeer acceptabel gevoetbald. Veel kansen vielen er voor rust niet te noteren en zou was het dan ook 0-0 bij rust. Na rust een feller Boskant dat op voorsprong kwam in de 50e minuut. Doelpuntenmaker was Emiel van den Elsen die na een goede aanval met het hoofd de 1-0 tegen de touw kopte. Avesteyn reageerde direct en het was Davy van Houtert die de 1-1 maakte. Rond minuut 80 was er nog een dikke kans voor Avesteyn maar deze werd gemist. In de 88e minuut was er een slippertje van Boskant voor nodig om de winst voor Avesteyn te garanderen. Bart van Erp maakte zijn eerste voor Avesteyn en schonk zijn ploeg de 3 punten. Bij Boskant namen 3 dertigers na jaren actief voor Boskant 1 gespeeld te hebben afscheid: De broers Rob en Frank van de Heijden en neef Mark van der Heijden. Maar Boskant is volgend jaar nog steeds vierdeklasser en daar gaat trainer Peter van der Heijden ook dan weer alles aan doen om dit zo te houden.

VOW aan goede reeks bezig
VOW boekte een goede overwinning op het stugge Essche Boys. Trainer Cissen van VOW zag het na het eerste kwartier donker in want zijn ploeg werd enigszins overlopen. Keeper Niek van Zutphen hield echter met een paar goede reddingen VOW overeind. Hierna werd het duel meer gelijkwaardig en Siep Verweij zorgde voor een 1-1 ruststand. Na de thee was VOW de betere ploeg en het was Bart van de Oever die de winst voor VOW bekrachtigde met de 1-2. Door deze winst kan VOW werd de 9e plek veiliggesteld en daardoor kan VOW op 11 juni in een thuiswedstrijd tegen DVS (Aalst) ervoor zorgen dat het ook volgend jaar in de 4e Klasse actief is. Uiteraard leest u daarover in de komende weken alles op deze website.