Trainer Henry van Alebeek wordt gejonast na promotie. Archieffoto.
Trainer Henry van Alebeek wordt gejonast na promotie. Archieffoto. Foto: Cees van Raaij

Henry van Alebeek stopt bij RKSV Schijndel/De Wit

Voetbal 2.123 keer gelezen

SCHIJNDEL | Henry van Alebeek stopt als hoofdtrainer bij RKSV Schijndel/De Wit. Hij heeft afgelopen week het bestuur geïnformeerd van zijn eigen beslissing. Voorzitter Sjef van Tartwijk: “Vanuit het bestuur was er de wil om verder te gaan en tevredenheid over Henri. We vinden het treurig dat hij Henry besloten heeft om te stoppen maar hebben begrip voor zijn keuze en bedanken hem.”

Door: Cis van Pinxteren

Van Alebeek was de afgelopen seizoenen hoofdtrainer en wist met Schijndel te promoveren naar de tweede klasse. Dit seizoen werd Schijndel/De Wit derde in 2G en liep het in de laatste periode net de periodetitel mis. Daardoor mistte het net de nacompetitie. Van Alebeek had nog een doorlopend contract tot het einde van volgend seizoen maar is gestopt vanwege een opeenstapeling van factoren. Van Alebeek: “Het was een moeilijk besluit en het moment is altijd lastig maar het is na zes jaar tijd voor een nieuwe trainer met deze fantastische groep. Ik merkte dat ik veel van mijn visie moest bijstellen vanwege de veranderingen in mentaliteit, de grens heb ik nu getrokken.” Daarnaast kampt Van Alebeek met fysieke problemen en wordt hij een dagje ouder. 

Warm gevoel
De clubman was zestien jaar lang speler in het eerste van RKSV Schijndel en stapte als trainer zes jaar geleden op een lastig moment in. Met een warm en trots gevoel kijkt de trainer terug op in totaal 22 jaar lange betrokkenheid bij de club. “De sfeer bij de club zat toen in een wat negatieve spiraal, het eerste jaar was lastig. Daarna konden we langzaam bouwen aan een team met Schijndelse jongens wat een stukje identiteit terugbracht bij deze warme en nette club. De derde plek van dit seizoen is een compliment naar de groep.” De selectie werd gisteren geïnformeerd over het besluit van de trainer. Voor het bestuur was het een onverwacht besluit meldt Van Tartwijk. “We hebben altijd prettig samengewerkt en er was geen reden om niet verder te gaan vanuit onze kant. Henry vertrekt via de voordeur.  We vinden het treurig dat  Henry besloten heeft om te stoppen maar hebben begrip voor zijn keuze en bedanken hem.” De zoektocht naar een nieuwe trainer zit nu in de beginfase volgens de voorzitter. Eerder heeft assistent-trainer John Blummel ook aangegeven om na 23 jaar te stoppen bij RKSV Schijndel om meer vrije tijd door te brengen met zijn gezin.

Henry van Alebeek aan het woord na Schijndel - Nijnsel. Archieffoto.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant