Erp wint van Geldrop
Erp wint van Geldrop Foto: Marco van Leuken

1B: Erp verslaat Geldrop en blijft gedeeld koploper.

Voetbal 864 keer gelezen

In de 1e Klasse B is het dringen bovenin. Erp deed goede zaken vandaag door op het eigen sportpark D’n Uil Geldrop met 2-1 te verslaan. Hierdoor blijft Erp koploper samen met Best Vooruit en Nemelaer.

Evenwicht
In de eerste helft was het een gelijkopgaand duel  Beide ploegen hadden kansjes, Geldrop waarschijnlijk de grootste, want in een 1-1 situatie moest Erp keeper van Ballegooij handelend optreden om erger te voorkomen. Trainer Jurgen van Wanrooij van Erp vond zijn ploeg wat slordig in de eindpass waardoor het in de eerste helft geen grote kansen kreeg.

Veerkracht na achterstand
In de tweede helft speelde Erp beter. Toch kwam de ploeg op achterstand in de 65e minuut door een fantastische diagonaal schot van een van de buitenspelers van Geldrop. Erp schakelde een tandje bij en had het geluk dat de gelijkmaker snel viel. Youri Vissers slingerde een bal voor doel en deze werd door Cas Jansen met het hoofd breed gelegd waarna Rob van Rijbroek de 1-1 binnentikte. Joep Offermans, die op de bank begonnen was, kwam in het veld en de aanvallen van Erp werden gevaarlijker. In de 89e minuut kon Offermans laten zien dat hij nog altijd belangrijk is voor Erp want met een schot tekende hij voor de winnende treffer. Hierna was Erp nog dicht bij een derde treffer maar de paal stond deze in de weg. Trainer van Wanrooij was uiteraard tevreden en was ook blij dat Koen van Deurzen na lange afwezigheid als gevolg van blessures nu weer minuten had gemaakt in Erp 1.