Vrije trap Duane Villanueva (Keldonk)
Vrije trap Duane Villanueva (Keldonk) Foto: Henri Maas

5E: Fiducia kan FC Uden niet de baas, DWSH’18 op het nippertje voorbij Nederwetten, Odiliapeel klopt OKSV eenvoudig

Voetbal 588 keer gelezen

FC Uden is ook na tien wedstrijden nog zonder puntverlies na een gemakkelijke overwinning tegen Fiducia: 5-0. DWSH’18 maakte het zichzelf moeilijk in Nederwetten maar won na 3 keer een achterstand toch met 3-5. Eenvoudige overwinningen waren er voor Boerdonk, Keldonk en Odiliapeel.

Odiliapeel klopt OKSV eenvoudig
Odiliapeel leidde na twintig minuten al met 2-0 door doelpunten van Mika Rutten en Thijs Raijmakers. De rust werd met een 3-0 stand ingegaan omdat Luuk vd Pol vlak voor rust nog doel trof. In de tweede helft ging veranderde het spelbeeld niet en na de 4-0 in de 65e minuut door opnieuw Thijs Raijmakers kon Odiliapeel trainer Fred Donkers nog wat O-19 spelers inzetten. Kansen op meer dan 4-0 waren er nog maar meer doelpunten kwamen er niet.

FC Uden niet te stoppen
Trainer Jeroen van Kampen van FC Uden zag Fiducia een Engelse dubbeldekkerbus parkeren op het kunstgras is in Uden. Erg druk maakten de Udenaren zich daar niet om want dat treft de ploeg wel vaker tegenwoordig. De ploeg uit de Rips noteerde welgeteld één schot tussen de palen en dat was ver in de 2e helft.  Voor rust werd er al 3 keer gescoord door FC Uden (Stan van der Zanden 2x en  Stijn Vermeij). Na rust scoorden  Krystian Wawrzyniak en Bora Kaya voor de 5-0. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar DWSH ‘18.

Boerdonk wint van WHV.
Boerdonk kan weer omhoog kijken na de eenvoudige 4-0 winst op WHV. De gehele wedstrijd was Boerdonk de bovenliggende partij. De 1-0 werd gemaakt net voor het rustsignaal door “Prins” Tim van Alphen.  Toen Daan Dortmans na de thee de 2-0 maakte was het verzet van WHV gebroken. Boerdonk liep hierna via twee keer Stan Hendriks uit naar een gemakkelijke 4-0 overwinning.

Keeper van Keldonk redt en scoort.
Keldonk ging voortvarend van start in het Oventje tegen VCO en had in de eerste minuten al twee behoorlijke kansen. De 0-1 viel in de 12e minuut toen Rick van Nuland mocht scoren op assist van Sieb Sigmans. VCO beet hierna even van zich af en er kwam een 100% kans toen een VCO aanvaller alleen op Leon van de Acker, de keeper van Keldonk, af ging. Van de Acker was winnaar en het bleef 0-1. In de 32e minuut werd een penalty gegeven aan Keldonk. Leon van de Acker beschikt naast keeperskwaliteiten ook over een fijne traptechniek, en daarom nam hij de penalty: 0-2. Het aangeslagen VCO kreeg ook de 0-3 tegen in de 36e minuut. René van de Acker scoorde uit een voorzet van René van Lankveld. Kort voor rust moest Keldonk met 10 verder na twee keer geel. Met 11 tegen 10 kwam VCO niet beter uit de verf. In de 55e minuut werd het nog 0-4 door Luuk Kremers en zo kon Keldonk met een onverwachte maar wel zeer terechte winst naar huis aldus coach Ruud Fleskens van Keldonk.

DWSH ‘18 ontsnapt in Nederwetten
Een stevige pot in Nederwetten werd door DWSH ‘18 met 3-5 gewonnen. In de eerste helft was DWSH ‘18 nogal slordig waardoor de rusttand 2-1 was voor Nederwetten. De 1-0 van Nederwetten na 12 minuten werd een minuut later door Teun Jilessen weggepoetst. Echter in de 32e minuut kwam DWSH opnieuw op achterstand. In de 2e helft werd het 2-2 door Math van der Straaten, maar opnieuw nam Nederwetten een voorsprong. Het lukte DWSH ‘18 om rustig te blijven en de ploeg kwam opnieuw langszij toen de keeper van Nederwetten een schot niet kon keren en Sven Kuijpers de rebound inschoot. In het laatste kwartier trok DWSH ‘18 de wedstrijd naar zich toe, mede geholpen door een foutje van de keeper van Nederwetten: Math van der Straaten kon 3-4 aantekenen in de 80e minuut. Om het feest compleet te maken was het diezelfde Van der Straaten die in de 91e minuut zijn hattrick maakte en de overwinning veilig stelde: 3-5. Volgende week kan DWSH ‘18 proberen FC Uden te verslaan en ervoor te zorgen dat er nog enige spanning na de winterstop in deze competitie is.