VOW verdedigt tegen Nijnsel
VOW verdedigt tegen Nijnsel Foto: Arno Korsten

4G: Topper Avesteyn - Mariahout onbeslist, Nijnsel nieuwe koploper door winst op VOW, winst voor Boskant

Voetbal 812 keer gelezen

Nijnsel is de nieuwe koploper door VOW met 0-3 te kloppen. Avesteyn en Mariahout hielden elkaar in evenwicht en daar deed Avesteyn zich het meest tekort mee. Boskant versloeg in een echt degradatieduel Pusphaira  met 1-0.

Avesteyn doet zichzelf tekort
Avesteyn en Mariahout begonnen afwachtend aan de wedstrijd die op het kunstgrasveld van Avesteyn werd gespeeld. Koploper Mariahout had na de eerste 10 minuten een sterke fase en kreeg twee kleine kansen. In de 19e minuut ging de bal op de stip voor Mariahout en de veel-scorende spits Tim Barten zette de 0-1 op het scorebord. Avesteyn nam hierna het initiatief over. Rick Vissers scoorde fraai door een corner ineens volley te nemen: 1-1.  Avesteyn ging door en raakte vlak voor rust ook nog de paal. In de tweede helft bleef Avesteyn de bovenliggende partij en er kwam een uitgelezen mogelijkheid om Mariahout te verslaan toen een penalty voor Avesteyn werd gegeven. De penalty werd gemist en daarmee bleef de strijd onbeslist. Trainer Van de Sande was van mening dat Mariahout vandaag te pakken was maar dat zijn ploeg - om in Sinterklaas termen te blijven - vergat het cadeautje uit te pakken.

WEC gelijk tegen lastig SV Tongelre
WEC was de eerste helft niet altijd bij de les vond Trainer Henry van Wanrooy. In een mindere periode in deze eerste helft kwam SV Tongelre op 0-1 waardoor WEC in de achtervolging moest. Dat deed de ploeg succesvol net voor rust toen Alim Kagermanov op aangeven van Stef Verhoeven de gelijkmaker scoorde. In de tweede helft deed WEC het beter en werd SV Tongelre op eigen helft teruggedrongen. Het spel werd steviger zonder echt te ontsporen, maar geen van beide partijen wist nog te scoren.

VOW terecht ten onder tegen Nijnsel
VOW kon in de eerste helft nog aardig partij bieden aan Nijnsel. Beide ploegen hadden kansjes. Nijnsel benutte er één in de 35e minuut en ging met een 0-1 voorsprong rusten. VOW moest noodgedwongen twee keer wisselen in de rust waaronder keeper Van Zutphen die een hamstring blessure opliep. In de tweede helft was duidelijk te zien waarom Nijnsel in de top 3 staat. VOW kwam er niet meer aan te pas, probeerde de schade beperkt te houden en zag Nijnsel eenvoudig uitlopen naar 0-3. Coach Cissen van VOW kon leven met deze nederlaag en complimenteerde zijn ploeg voor de getoonde inzet.

Boskant behaald broodnodige 3 punten
In Boskant typeerde trainer Peter van der Heijden het duel tegen Pusphaira als een echt degradatieduel waar werd gestreden om elke grasspriet. Pusphaira had voor de thee wel 2 kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Na de thee werd het spel nog harder en had de scheidsrechter naar de mening van Van der Heijden wel iets eerder met gele kaarten hier een halt aan toe mogen roepen. De 1-0 werd verzorgd door de 19 jarige Stijn van de Biggelaar en viel in de 65e minuut. Boskant hield het eigen doel schoon en won. Door een overwinning van Tivoli blijft Boskant nog steeds gedeeld laatste.