Afbeelding
Foto:

De Steeg wordt na klachten aangepakt, weg minder uitnodigend voor hardrijders

Verkeer en vervoer 2.042 keer gelezen

SCHIJNDEL/HEESWIJK-DINTHER | De gemeente Meierijstad gaat in 2024 De Steeg tussen de rotonde Structuurweg en de Colonel Harry Kinnardbrug over de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van Heeswijk-Dinther en de N279 reconstrueren. De gemeente heeft namelijk veel klachten binnengekregen over de weg. De Steeg vormt de belangrijkste verbindingsroute tussen Schijndel en Heeswijk-Dinther.

De Steeg is de weg die de kernen van Schijndel en Heeswijk-Dinther met elkaar verbindt. Het is een weg met één rijloper en een vrij liggend fietspad aan de zuidzijde van de weg. “Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over de slechte, hobbelige staat van het fietspad, over de hoge snelheid op de weg en de gevaarlijke situaties op de kruispunten. De weg is aan het eind van haar levensduur en daarmee is het een uitgelezen moment om te kijken of de weg nog voldoet aan de geldende ontwerprichtlijnen en waar nodig opnieuw in te richten”, vindt de gemeente Meierijstad.

Werkzaamheden
De weg die momenteel een breedte heeft van 5.50 meter wordt in de nieuwe situatie aangelegd op een breedte van 5 meter, met aan weerszijden een strook van 0.60 meter grasbetonstenen. De reden van deze maatregel is dat de weg hiermee minder uitnodigend is voor hard rijden.
Het fietspad aan de zuidzijde wordt verbreed van de huidige breedte van 3 meter naar 3.50 meter. Er worden maatregelen genomen om de boomwortels niet meer in staat te stellen om wortelopdruk en daardoor dus oneffenheden te veroorzaken.
De aanwezige bomen kunnen grotendeels blijven staan. Alleen daar waar om verkeerstechnische redenen de bomen niet meer gewenst zijn, worden ze gekapt.

Inloopmiddag
Op donderdag 14 december is er een inloopmiddag in de Schaapskooi Schijndel, van 16.00 uur tot 18.00 uur. Na dit overleg maakt de gemeente, met de verkregen informatie, een definitief ontwerp. “Daarna maken we het bestek en gaan we het werk aanbesteden aan een aannemer. De uitvoering is eind april 2024 gepland”, besluit de gemeente.

Het voorlopige ontwerp en de dwarsdoorsnedes zijn te downloaden via: https://arcg.is/1uDKXW. Op deze website verschijnt later meer informatie.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant