Voor doorgaand verkeer is de Gasthuisstraat afgesloten, voor fietsers verandert er niks.
Voor doorgaand verkeer is de Gasthuisstraat afgesloten, voor fietsers verandert er niks.

Gasthuisstraat is ‘gewoon’ bereikbaar, Burgemeester van Roijstraat tijdelijk tweerichtingsweg

Verkeer en vervoer 2.578 keer gelezen

VEGHEL | De werkzaamheden in het Veghelse centrum verlopen voorspoedig. Vanaf maandag 5 december tot en met 16 december is het laatste stuk van de Gasthuisstraat aan de beurt. “De Gasthuisstraat is dan beperkt toegankelijk met een halve rijbaan afzetting. Bewoners en bezoekers van de bedrijven kunnen dus ‘gewoon’ passeren”, laat BrabantWater weten. De Burgemeester van Roijstraat wordt in plaats van eenrichting- een tweerichtingsweg.

Onder het laatste gedeelte van de Gasthuisstraat verstaan we de toegangsweg tot onder andere het Prins Willem Alexander Sportpark en het Zwijsen College. Ook zitten er bedrijven als Diepvriesspecialist Veghel, MOOZ!, Aart Tweewielers en Slagerij Pennings. “Wij krijgen veel vragen of de sportverenigingen en onze winkels bereikbaar blijven. Dat is dus het geval”, vertelt Nico van Rooij van Diepvriesspecialist Veghel. 

Beperkingen
Ook de gemeente krijgt vragen over de mogelijke doorgang vanaf Burgemeester de Kuijperlaan naar het Middegaal en het wel of niet afsluiten van het tweede deel van de Gasthuisstraat. Een woordvoerder van de gemeente geeft uitsluitsel: “Voor doorgaand verkeer is de Gasthuisstraat afgesloten. Zij worden omgeleid via het kanaal. Met wat beperkingen is het Middegaal, Geerbosch en het Sportpark wel gewoon bereikbaar. Zo kunnen automobilisten via de Vijverwijk en de Burgemeester van Roijstraat rijden. Ook Parallelweg-Zuid is een optie. Voor fietsers verandert er niets. Het gedeelte Gasthuisstraat richting Wilgenstraat is overigens weer open.”
Alle bedrijven, scholen en sportaccommodaties gelegen aan het Middegaal en omstreken blijven dus bereikbaar van en naar Veghel.


Via de Burgemeester van Roijstraat is het PWA-sportpark te bereiken. Ook de Parallelweg-Zuid aan de overkant is open.


Voetbalvereniging Blauw Geel meldde op haar eigen website dat de Gasthuisstraat al op vrijdag 2 december afgesloten zou worden en dat de straat helemaal niet toegankelijk zou zijn. Het bericht werd na vragen van onze kant van de website verwijderd. Het misverstand ontstond na de berichtgeving op de borden langs de weg. Daarop staat wel degelijk 2 december, maar de werkzaamheden zijn pas maandagochtend 5 december van start gegaan.


Arriva
De afgelopen drie weken was het eerste gedeelte van de Gasthuisstraat afgesloten. BrabantWater legt uit: “Al het doorgaande verkeer én de Arriva-bus van en naar Veghel hebben we met een ‘omleidingsroute’ geweerd uit de Gasthuisstraat. Dat is noodzakelijk om onze werkzaamheden veilig én vlot uit te kunnen voeren. De afgelopen drie weken is dat goed gelukt.” De bus rijdt om via de N279 langs het kanaal.

Auto's en fietsers kunnen 'gewoon' passeren.
Via de Burgemeester van Roijstraat is het PWA-sportpark te bereiken. Ook de Parallelweg-Zuid aan de overkant is open.
2 december klopt niet. De weg is pas vanaf vandaag (5 december) opengebroken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant