Een spectaculaire overhandiging voor het gemeentehuis.
Een spectaculaire overhandiging voor het gemeentehuis. Foto:

Educa wil naar de Noordkade en overhandigt petitie met honderden handtekeningen

Sport 720 keer gelezen

VEGHEL | Gymnastiek en turnvereniging Educa uit Veghel wil heel graag naar de Noordkade. Afgelopen maandagmiddag heeft Bram van Boxmeer een petitie overhandigd aan wethouder Johan van Gerwen. De voorzitter van Educa laat weten dat de petitie in totaal 452 is ondertekend. “De boodschap is dat als de verhuurder van het pand op de Noordkade niet het onderste uit de kan wil, dan is de gemeente bereid mee te werken aan onze overgang naar de Noordkade”, laat Van Boxmeer weten.

In juni bekend werd dat sporthal De Beemd, waar Educa nu traint, op 31 december de deuren sluit. Educa is momenteel met de gemeente in gesprek over een nieuwe locatie, daarbij worden momenteel nog twee opties onderzocht. De gemeente heeft voorgesteld om Educa onder te brengen in de sporthal van het Koning Willem I College aan de Muntelaar (voorheen ROC De Leijgraaf). Dit is echter geen passende oplossing, vindt Educa voorzitter Bram van Boxmeer: “Die locatie heeft geen tribune voor ouders en familie, heeft te weinig opslagruimte voor onze toestellen en de tijden dat de hal beschikbaar is zijn ongunstig.” Omdat ook andere verenigingen van de hal gebruik maken zou de turnvereniging iedere dag moeten op- en afbouwen. “Dat kost veel tijd en is niet te doen met grotendeels vrijwilligers.” In De Beemd is Educa momenteel alleen gebruiker waardoor de toestellen kunnen blijven staan. “De sporthal van het ROC is niet ontworpen voor het gebruik door zoveel verenigingen”, vindt Van Boxmeer.

Noordkade
Educa ziet liever dat zij een bedrijfshal op de Noordkade waar voorheen de Gamma in zat toegewezen krijgen. Volgens Van Boxmeer zijn de investeringskosten voor beide locaties vergelijkbaar. De gemeente neemt deze optie mee in haar overweging. “Deze bedrijfshal zonder kolommen is gemakkelijk om te bouwen tot sporthal”, aldus Van Boxmeer. “We kunnen er units met kleedlokalen in plaatsen, een vloer neerleggen en de toestellen permanent laten staan.” Met de petitie wil Educa de druk opvoeren om een verhuizing naar de Noordkade te bewerkstellingen. De gemeente lijkt daar positief tegenover te staan.
De gemeente Meierijstad laat weten dat er ‘door zowel Educa als door de gemeente enkele zaken nader worden uitgewerkt. Daarom heeft het college nog geen besluit kunnen nemen’. Het college verwacht in september een beslissing te nemen.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant