Lars van Berkel in actie
Lars van Berkel in actie Foto: Eric Laurijssen

Lars van Berkel laat goede snelheid zien in Unadilla

Sport 22 keer gelezen

VEGHEL | Lars van Berkel heeft in de AMA Pro Motocross in Unadilla een goede snelheid laten zien. Door een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche kwam hij niet verder dan een dertigste plaats. In de tweede manche reed hij in de beginfase op een 22ste plaats totdat zijn schouderblessure op begon te spelen. Daarnaast kreeg hij af te rekenen met een lekke band waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfendertigste plaats.

Maar liefst 95 rijders hadden zich aangemeld om zich te proberen te kwalificeren voor de wedstrijd. Lars wist zich rechtstreeks vanuit de tijdtraining te kwalificeren en kon aan de voorbereiding op de eerste manche beginnen.

Valpartij
In de eerste manche pakte hij een goede start maar door een valpartij in de eerste ronde werd hij teruggeslagen naar een laatste plaats. De Veghelse motorcrosser gaf alles en probeerde er nog het hoogst haalbare uit te halen en finishte op een dertigste plaats.

Schouderblessure  
Ook in de tweede manche wist Van Berkel een hele goede start te pakken en reed in het begin goed mee op een 22ste plaats. Echter na vijf ronden begon zijn schouderblessure op te spelen. Lars had veel pijn en voelde dat de kracht steeds minder werd. Hier kwam ook nog een lekke band bij waardoor hij op een vijfendertigste plaats over de finish kwam.

‘Ervaring rijker’
Van Berkel: ‘’De schouder is zeer pijnlijk en stijf waardoor ik eigenlijk al voor 99 procent heb besloten om de volgende wedstrijd in Budds Creek te laten schieten met het oog op het aankomende strandrace seizoen in Frankrijk. Dit is heel jammer maar door mijn deelname aan de wedstrijden hier in Amerika ben ik wel een enorme ervaring rijker.’’

Uit de krant

Uit de krant