Peer van Merrienboer, Hanneke Ketelaars en Puck den Doop, op de achtergrond een paar fanatiekelingen.
Peer van Merrienboer, Hanneke Ketelaars en Puck den Doop, op de achtergrond een paar fanatiekelingen.

‘Het zou mooi zijn als we meer senioren aan het sporten krijgen’

Sport 1.553 keer gelezen

MARIAHEIDE | Tennis en Padel De Krekel is sinds kort gestart met OldStars tennis voor 55-plussers. Maar als het aan Peer van Merriënboer (65) en Puck den Doop (73) ligt dan wordt dat aanbod uitgebreid met bijvoorbeeld korfbal en walking voetbal. “We willen meer mensen bereiken”, vertellen ze. 

Heb je jarenlang getennist, maar lukt het niet meer om volledig te tennissen, vanwege bijvoorbeeld een blessure? Of heb je vroeger getennist en zou je het toch weer willen proberen op een aangepast niveau? Of wil je (weer) bewegen en ben je benieuwd hoe leuk bewegen in combinatie met tennis is? Dan biedt Old Stars tennis volgens Peer en Puck uitkomst. “OldStars tennis is geschikt voor alle ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen én voor ouderen die ooit tennis hebben gespeeld en nu door bijvoorbeeld een blessure niet meer tennissen. Met de aangepaste spelvorm én begeleiding liggen er prachtige kansen om op de tennisbaan actief te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten. Bewegen en het verbeteren van jouw coördinatie en motoriek staan centraal, gecombineerd met tennis”, legt Puck uit. In principe worden de sport- en bewegingslessen één maal per week onder begeleiding aangeboden. Puck: “Het voordeel aan De Krekel is dat we altijd naar binnen kunnen.”


Puck, Hanneke en Peer als aandachtige toeschouwers.

Sociaal actief
Naast Oldstars tennis wil Peer graag meer sporten aanbieden bij De Krekel. “Het zou mooi zijn als we meer senioren aan het sporten krijgen. De doelgroep is enorm. Daarnaast zijn de senioren niet alleen sportief bezig, maar ook sociaal actief. Het is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten.” Door het sportaanbod te vergroten proberen Peer en Puck de drempel te verlagen. “Als er animo is om te korfballen of te voetballen. Waarom niet? Wel willen ze graag kennis laten maken met tennis en padel. Veel mensen denken dat tennis en padel moeilijk is, maar dat is een misverstand”, vindt Peer.

Geraniums
De gemeente is al langer bezig met Walking Sports. Peer zegt dat beide initiatieven elkaar niet in de weg zitten. “We hebben contact gehad met Henry van de Alebeek, de kartrekker vanuit de gemeente, en hij is positief gestemd over ons plan. Je moet het zien als een verruiming van het aanbod.” Volgens Hanneke Ketelaars zit er geen commercieel belang achter. “Er wordt een kleine vergoeding gevraagd, maar dat is te verwaarlozen. Wij willen voorkomen dat senioren achter de geraniums verdwijnen. Dat is het belangrijkste.”

Informatie en aanmelden via info@tennispadeldekrekel.nl of bel met Puck 0651435926 of Hanneke 0644454242. Geïnteresseerden kunnen per direct aansluiten. Meer informatie is hier te vinden.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant