Mark de Man.
Mark de Man. Foto: @ Ester Bouwsma Fotografie

Gemeenteraad van Bernheze kiest voor Veghelaar Mark de Man als nieuwe burgemeester

Politiek 2.534 keer gelezen

HEESCH | De gemeenteraad van Bernheze heeft op donderdag 16 november besloten om Mark de Man (VVD) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Bernheze. De Man is geboren en getogen in Veghel.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Jesse Jansen, over de keuze voor De Man: “Wij zijn ervan overtuigd dat hij een enthousiaste aanvoerder voor Bernheze is. Mark is geboren en getogen in Veghel en heeft laten zien dat hij goed kan schakelen op lokale en regionale schaal. We zien bij hem een balans tussen bestuurlijke ervaring en aanstekelijk ambitie. En, hij brengt een flinke dosis humor met zich mee. Wij geloven dat hij als onze burgemeester een positieve bijdrage gaat leveren aan een toekomstbestendig Bernheze.”

Achtergrond en ervaring
De Man is 36 jaar oud en geboren en getogen in Veghel en woont nu samen met zijn echtgenoot in Súdwest-Fryslân. In die gemeente was hij vier jaar lang wethouder en locoburgemeester. Mark heeft ruime ervaring in de advocatuur en is op dit moment werkzaam als officier van justitie.

Vervolgprocedure
De aanbeveling wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aangeboden. Na onderzoek draagt de minister de kandidaat voor benoeming voor aan de Koning. De Koning benoemt de burgemeester. De benoeming is pas definitief nadat het Koninklijk Besluit is getekend. Na benoeming beëdigt de commissaris van de Koning de burgemeester tijdens een feestelijke raadsvergadering. De beëdiging staat gepland op woensdag 24 januari 2024.


Mark de Man. - @ Ester Bouwsma Fotografie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant