De raadzaal in Sint-Oedenrode.
De raadzaal in Sint-Oedenrode.

Geld voor raadszaal beter besteden aan inwoners: ‘8.8 miljoen euro is belachelijk veel geld’

Politiek 1.568 keer gelezen

VEGHEL | LOKAAL vindt het niet passend in deze tijd, waarin voor veel mensen de rekeningen oplopen door inflatie en stijgende energiekosten om juist nu geld uit te geven voor een nieuwe raadzaal. “De voorlopige schatting voor verbouw bedraagt een slordige 8.8 miljoen euro. En waarschijnlijk zal dit bedrag nog oplopen, omdat er nog veel onzekerheden in het gepresenteerde plan zitten van het college. LOKAAL is van mening dat dit geld beter besteed kan worden. Iets wat wel ten goede komt aan de inwoners van Meierijstad. Investeren in luxe als een gedroomde raadszaal vinden wij niet rijmen met de situatie waarin veel van onze inwoners en verenigingen verkeren”, aldus Wern van Asseldonk van LOKAAL.

Wat LOKAAL betreft worden de werkzaamheden aan de raadzaal beperkt tot het noodzakelijke onderhoud. Van Asseldonk: “Laten we de achterste twee gebouwen vullen met startende ondernemers of maak er studio’s van waar bijvoorbeeld starters op de woningmarkt kunnen wonen. LOKAAL beseft dat het een kwestie van keuzes maken is: 8.8 miljoen euro voor 37 raadsleden of 8.8 miljoen euro besteden aan ruim 82.000 inwoners? Wij kiezen duidelijk voor het laatste.”

‘Belachelijk veel geld’
LOKAAL vindt de nu begrote investering van 8.8 miljoen euro ‘belachelijk veel geld’. Van Asseldonk vervolgt: “We snappen dat er wat onderhoud nodig is maar de raadszaal zoals we deze nu gebruiken volstaat in onze ogen prima. In tijden waar inwoners het steeds moeilijker hebben past volgens ons ook een bepaalde vorm van bescheidenheid ten aanzien van de uitgaven voor de eigen raad.” LOKAAL vraagt zich af of ze ooit een besluit niet hebben kunnen nemen omdat de raadszaal niet volstaat. “Nee”, antwoordt Van Asseldonk. “Dus stoppen met dit onzinnige plan.”

Uit de krant