Afbeelding
Foto:

Politie neemt circa 1.700 kilo vuurwerk in beslag in Noord-Brabant

Politie 3.289 keer gelezen

VEGHEL | De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft maandag 4 december zo’n 1.700 kilo vuurwerk in beslag genomen bij een vuurwerkverkooppunt in Noord-Brabant. Het gaat om knalstrengen, single shots en consumentenvuurwerk dat niet aan de wettelijke eisen voldeed. Het vuurwerk is in beslag genomen en door een specialistisch bedrijf overgebracht naar een plaats van onderzoek. Tegen de verkoper is proces-verbaal opgemaakt en het dossier wordt opgemaakt onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. De politie wil niet bekendmaken waar het vuurwerk is aangetroffen.

In de bunker vonden de vuurwerkinspecteurs ongeveer twintig kilo knalstrengen (F3-categorie), twaalf dozen single shots en drie dozen vuurwerk waarvan de classificatiesticker was uitgesneden. Zowel de knalstrengen als de single shots zijn sinds 1 december 2020 verboden in Nederland. Een handelaar in consumentenvuurwerk mag dit vuurwerk dus niet meer in zijn opslag hebben liggen. In de bufferbewaarplaats lag circa 1.600 kilo consumentenvuurwerk (F2-categorie) dat niet voorzien was van de juiste, wettelijk verplichte etiketten.

Melding
Bij de ILT kwam een melding binnen dat er vanuit België vuurwerk werd geïmporteerd, waarbij er vragen rezen of dit vuurwerk voldeed aan wet- en regelgeving. Dit was voor de vuurwerkinspecteurs reden om het vuurwerk gaan controleren. Naar aanleiding van deze vuurwerkvondst worden andere importmeldingen van dezelfde Belgische leverancier verder onderzocht door de ILT.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant