Afbeelding
Foto:
UPDATE

‘Postbezorger’ is herkend, twee mededaders worden nog gezocht

Politie 14.782 keer gelezen

UPDATE:
"De verdachte in het PostNL shirt is inmiddels herkend, maar wij zijn nog op zoek naar zijn twee kompanen, die samen met hem de overval hebben gepleegd", meldt de politie.


VEGHEL | De politie is op zoek naar een man (zie foto) voor betrokkenheid bij een gewapende woningoverval, gepleegd op vrijdagavond 13 oktober rond middernacht in de Van Limburg Stirumstraat in Veghel. "Herken je hem? Neem contact op", aldus de politie.

De ochtend voor de overval wordt er bij de bewoners aangebeld door een man in een PostNL-polo, het betreft de man op de afbeelding. Hij heeft geen pakketje bij zich en de bewoners doen ook niet voor hem open, maar ‘s avonds staat hij dan ineens als één van drie overvallers in de woning.

Tijdens deze overval worden de bewoners bedreigd met een vuurwapen. Er wordt een telefoon en een geldbedrag buit gemaakt en dan is het voorbij. De overvallers verlaten de woning weer via de achterzijde. "De bewoners zijn uiteraard enorm geschrokken, maar raakten gelukkig niet gewond. Wel heeft de overval veel impact op ze gehad. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld", meldt de politie.

Gestolen telefoon
In de berm langs de Rembrandtlaan heeft de politie later de gestolen telefoon teruggevonden. De politie vervolgt: "Als mensen in de omgeving Rembrandtlaan beelden hebben of iets gezien hebben rond middernacht van vrijdag 13 oktober op zaterdag 14 oktober, dan horen wij dat graag. De telefoon hebben we in beslag genomen voor verder (sporen)onderzoek. Maar het belangrijkste spoor dat nu naar de daders kan leiden, is de afbeelding van de man in het PostNL shirt. Help mee hem te vinden." 

Vragen
De politie geeft aan dat het ‘echt van belang is’ dat de daders snel achterhaald worden. Met de manier waarop ze te werk zijn gegaan, bestaat de kans dat ze dit vaker doen. Eén van hen staat duidelijk op beeld. "Dus help mee en tip als je een vermoeden hebt wie dit is. Ook als je beelden hebt waarop de verdachten te zien zijn, of hun vervoermiddel, maar je hebt deze beelden nog niet met ons gedeeld, neem contact op", besluit de politie.

 Bel de tiplijn: 0800-6070. Anoniem bel je naar: 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant