Afbeelding
Foto:
UPDATE

Man (66) in Veghel aangehouden voor drie aanrandingen, Politie: ‘Verdachte komt uit België’

Politie 8.558 keer gelezen

UPDATE 13.00 uur:

De politie laat weten dat de verdachte van 66 jaar uit België komt. “Vanwege de herleidbaarheid, privacy en gezien de gevoeligheid van deze zaak ga ik geen verdere details delen”, laat een woordvoerder van de politie aan Stadskrant Veghel weten. Dat betekent dat de man niet per se eigenaar van een Veghelse winkel hoeft te zijn. Hij is wel opgepakt in Veghel.


Politie legt beslag op voertuig in zedenzaak, man in Veghel aangehouden voor drie aanrandingen

VEGHEL | Een 66-jarige man is op 21 maart in Veghel aangehouden op verdenking van drie aanrandingen in 2015, 2019 en 2022. De auto van de verdachte is met machtiging van de rechter-commissaris in beslag genomen, zodat eventuele schade van de slachtoffers daaruit kan worden betaald. Het in beslag nemen van goederen in zedenzaken komt niet vaak voor. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of hij langer moet vastzitten.

De verdachte zou één minderjarig meisje en twee volwassen vrouwen hebben aangerand. De verdachte is eigenaar van een winkel. De slachtoffers kwamen daar als klant en werden aangerand. In 2022 is er aangifte gedaan waarna het team Zeden een onderzoek opstartte. Uit dat onderzoek bleek dat er opvallende overeenkomsten waren met een melding en aangifte van aanranding in 2019 en 2015.

Aanrandingen
Bij de melding in 2019 wenste het slachtoffer destijds geen aangifte te doen. De zaak uit 2015 is toen geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Uiteindelijk heeft het slachtoffer van de aanranding in 2019 alsnog aangifte gedaan. Vanwege de aangiftes van aanrandingen uit 2019 en 2022 is er nu ook voldoende steun voor de aanranding uit 2015.
“Mocht je ook slachtoffer zijn en heb je nog niet met de politie gesproken, meld je dan. Je kan in gesprek gaan met de rechercheurs van het team Zeden. Zij zijn gespecialiseerd en getraind en kunnen je eventueel door verwijzen voor verdere hulpverlening. Ze zijn te bereiken via 0900-8844”, meldt de politie.

Uit de krant