Afbeelding

Brabant Boys Cup

Overige sport 651 keer gelezen

SCHIJNDEL | Voor de voetbalclubs Avanti’31 en RKSV Schijndel/De Wit stond het afgelopen Hemelvaartweekend wederom in het teken van de Brabant Boys Cup van Eurosportring. Er deden meer dan honderd teams en 1200 voetballers in alle leeftijdscategorieën uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Tsjechië en Nederland mee.

Door: Cis van Pinxteren 

Tijdens de officiele opening met veel dans en muziek benadrukte wethouder van sportzaken van Meierijstad Johan van Gerwen hoe belangrijk respect en fair play is. Voorzitter Roy van Helvoirt van Avanti ’31 en bestuurslid Patty Duinkerken van RKSV Schijndel/De Wit namen de eed van respect af bij alle spelers en begeleiders. De afsluitende prachtige fakkelshow was het startsein voor een voetbalweekend vol passie, strijd en respect.

Medailles van respect
Op de eerste dag speelden alle teams drie wedstrijden om zich zo te kwalificeren voor de winnaars- of de verliezerspoule. De jeugd tot en met 13 jaar vermaakte zich vervolgens uitstekend in het zwemparadijs van De Molen Hey. De oudere jeugd had samen met hun leiding de weg naar het dorpscentrum van Schijndel gevonden en lieten ook daar zien het naar de zin te hebben bij de Brabant Boys Cup. De grote finaledag volgde op zaterdag 20 mei. De nieuwe poules gaven weer kansen voor elk team. De prijzen werden deze dag verdeeld en dus nam de spanning en strijd bij menig team ook toe. De scheidsrechters leidden de wedstrijden in de juiste banen, waardoor de focus lag op het voetbal en het willen winnen van de wedstrijden. Na de laatste wedstrijd werd de balans opgemaakt en startte de organisatie met enthousiasme en muziek de prijsuitreiking. Elke speler kreeg de medaille van respect omgehangen en ontving de beker en herinneringsvaantje. Een teamfoto werd gemaakt met mascotte Bozzy. De winnaars per leeftijdscategorie zijn als volgt. Het Belgische FC Lebbeke was de beste van de teams onder negen jaar, het Belgische CSE Manageoise won bij de onder 11 en onder 10 categorieën. De beste ploeg van de onder dertien jarigen was SC Berliner Amateure. SV Schlebusch uit Duitsland stond op het hoogste treetje onder vijftien. FC Zemst uit België won bij de onder zeventien, Den Dungen bij de onder negentien.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant