Tennispark De Eerde staat te koop.
Tennispark De Eerde staat te koop. Foto:

Hoge energiekosten nekken tennispark in Eerde: ‘Een emotionele beslissing, maar we kunnen niet anders’

Overige sport 3.556 keer gelezen

EERDE | Na 25 jaar hebben Henk en Nellie van Hooft besloten om tennispark De Eerde te sluiten. De stijgende energiekosten hebben ervoor gezorgd dat het openhouden van het tennispark niet meer rendabel is. “Het is een emotionele beslissing, maar we kunnen niet anders. Er moet iedere maand flink geld bij”, leggen Henk en Aldwin van Hooft uit. Het tennispark wordt wel gewoon nog onderhouden en blijft te koop staan.

De ouders van Aldwin zijn allebei in de tachtig. Zo snel als het park 25 jaar geleden werd gekocht zo moeilijk hebben Henk en Nellie het met de beslissing om het tennispark te sluiten. “Aan de bar van het tennispark vroeg de vorige eigenaar of het park niet wat voor mijn vader zou zijn. Een paar dagen laten kochten mijn ouders het tennispark. Nu hebben ze na lang wikken en wegen de beslissing genomen om er definitief mee te stoppen”, zucht Aldwin. Hij weet hoe moeilijk zijn ouders het vinden. Sinds zijn pensioen is Henk vrijwel iedere dag te vinden geweest op het tennispark. Aldwin vervolgt: “De afgelopen maand hebben we er met z’n allen veel over gesproken. Mijn vader wilde er eerst niet aan geloven, maar de kosten bleven maar oplopen. Alles wordt duurder. Het is gewoon niet meer te behappen. Iedere maand moet er flink geld bij. Met pijn in het hart sluiten we het park definitief.”

Padelbanen
Een tijdje terug was er een verkopende partij, maar deze haakte af. Henk legt uit: “Onze vergunningsaanvraag voor padelbanen ligt nog bij de gemeente. De beslissing wordt steeds weer vooruitgeschoven. Voor een koper is een tennispark met padelbanen veel aantrekkelijker dan zonder.” Zowel in Eerde als in Veghel wachten ze al een tijdje op een vergunning voor de aanleg van padelbanen, terwijl er in Erp en Mariaheide wel een flink aantal liggen. “In Erp en Mariaheide hebben ze de banen gewoon aangelegd en zolang er geen klachten zijn is er niks aan de hand. Zo’n investering is voor ons een te groot risico. Een koper gaat natuurlijk geen park kopen waar padelbanen zonder vergunning liggen. Het is erg wrang”, besluiten Henk en Aldwin.

Tennispark De Eerde is nog open tot 1 januari, daarna kan er niet meer getennist worden. De leden zijn geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant