Archieffoto Veghel on Ice: dit jaar kan er eindelijk weer geschaatst worden.
Archieffoto Veghel on Ice: dit jaar kan er eindelijk weer geschaatst worden.

Prijzen Veghel on Ice gaan niet omhoog: ‘Daar zijn we erg blij mee’

Overige sport 1.640 keer gelezen

VEGHEL | “Ik heb goed nieuws. Het is gelukt”, zegt Ton Janssen opgetogen. “We hebben de prijs van de kaartjes voor Veghel on Ice gelijk weten te houden. Er is dus geen sprake van inflatie”, lacht Janssen, lid van Rotary Meierijstad.

Ondanks de torenhoge energieprijzen heeft Rotary Meierijstad, de drijvende kracht achter de overdekte ijsbaan op de Markt in Veghel, toch besloten om een ijsbaan op te tuigen. Janssen legt uit: “Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar dankzij onze trouwe sponsoren en een meedenkende gemeente is het gelukt om de financiering rond te krijgen.” Wethouder Jan Goijaarts vult aan: “Net als voorgaande jaren neemt de gemeente de energiekosten voor haar rekening. Doordat ons energiecontract tot 1 januari vaststaat, vallen de kosten niet veel hoger uit dan normaal. Alleen de laatste week gaan de kosten iets omhoog.” De ijsbaan wordt ongeveer 100m2 kleiner dan voorgaande jaren. Janssen: “Daardoor maakt Veghel on Ice een slag op het gebeid van duurzaamheid. Overigens wordt de tent even groot. De vrijwilligers hebben zodoende wat meer ruimte voor onder andere de schaatsuitgifte.”

Strippenkaart
De organisatie heeft de laatste dagen alles op een rijtje gezet. De kosten zijn in kaart gebracht en de Rotary heeft besloten om de prijs van de entreekaartjes niet te verhogen. “Daar ben ik erg blij mee. We hebben ons best gedaan om de prijzen hetzelfde te houden en dat is gelukt.” Dat houdt in dat kinderen en volwassenen voor 6 euro een hele dag gebruik mogen maken van de overdekte ijsbaan. Een strippenkaart met tien tickets kost 50 euro. De prijzen zijn dus niet aan inflatie onderhevig, want er is geen verschil met drie jaar geleden toen de ijsbaan voor het laatst werd opgetuigd. Janssen vervolgt: “De eerste twee weken is er schoolschaatsen. De scholen uit de voormalige gemeenten Veghel en Sint-Oedenrode komen dan naar Veghel om te schaatsen. Zij betalen per leerlingen een kleine vergoeding.” Coördinator van de vrijwilligers Theo van Rijn pakt zijn telefoon erbij en vult aan: “Er hebben zich tot nu toe 3009 kinderen aangemeld.” De Foodmarkt zorgt voor een gezonde versnapering.
In totaal hoopt Rotary Meierijstad de 10.000 betalende bezoekers te halen. “Dat is dus exclusief het schoolschaatsen. Volgens mij moet dat lukken, zeker nu we de prijzen gelijk hebben weten te houden”, denkt Janssen.

Vrijwilligers
Van Rijn laat weten dat ze genoeg vrijwilligers hebben. “In totaal helpen er meer dan 140 personen mee. Rotary en het Gilde zijn twee partijen die veel vrijwilligers leveren. Samen gaan we van Veghel on Ice weer een succes maken.”
De opbouw van de ijsbaan start op dinsdag 6 december. Zondag 11 december om 13.00 uur wordt de ijsbaan geopend door, het Gilde, wethouder Jan Goijaarts en kinderburgemeester Danique Heesakkers. “Na de opening is er een uitvoering van de ijsdansgroep onder leiding van Hanna Hanna Daarna komen de Kuussegatters samen met Prins Leon d’n Urste schaatsen tijdens Prins on Ice. De ijsbaan is vanaf dan voor iedereen geopend”, aldus Janssen. De meltdown is op zondag 8 januari en gaat gepaard met een borrel voor alle vrijwilligers.

Curling
Er wordt net als drie jaar geleden weer een curlingcompetitie gehouden. Daardoor is de ijsbaan vier avonden dicht: 14, 16 en 23 december en 6 januari (finaledag). Er kan ook op aanvraag gecurld worden. Voor meer informatie raadpleeg: www.veghelonice.nl. Daar zijn ook de actuele openingstijden te vinden. Een leuk cadeautje voor in de schoen tijdens Sinterklaas of voor het kerstfeest? “Er kunnen fysieke kaartjes worden gekocht bij de bibliotheek”, sluit Janssen af.

Archieffoto Veghel on Ice: dit jaar kan er eindelijk weer geschaatst worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant