Afbeelding
Foto:

Vandalisme, protestactie of een ongelukje? Karma Gun al binnen paar dagen gesloopt

Opmerkelijk 2.345 keer gelezen

VEGHEL | “Hopelijk is men fatsoenlijk genoeg om ervan af te blijven. Het is zo hufterproof mogelijk gemaakt”, zei centrummanager Dirk Lammers nog vol optimisme tijdens de onthulling van de Karma Gun op het Heilig Hartplein. Het kunstwerk van de Schijndelse kunstenaar Remon van Zoggel heeft het maar een paar dagen volgehouden. De loop van het geweer is afgebroken. Vandalisme, een ongelukje of een protestactie? Wie het weet mag het zeggen.

Van Zoggel gaf direct na plaatsing van zijn kunstwerk al aan dat hij bang was voor vandalisme. Hij was zelfs bang dat de Karma Gun gestolen zou worden. Bij een dergelijke actie als deze denk je meteen aan vandalisme, maar opvallend genoeg heeft de dader de loop van het geweer naast het kunstwerk gelegd. Waarom is niet bekend. Het zou dus ook een ongelukje kunnen zijn of iemand die een geweer in de openbare ruimte niet passend vindt. 


Tegenhouden
De Karma Gun maakt deel uit van een nieuwe kunstroute die de Noordkade en het Veghelse centrum met elkaar moet gaan verbinden. De kilometer lange kunstroute bestaat uit twaalf sokkels waarop kunst kan worden gepresenteerd. Het project bevindt zich nog in de testfase. Afgelopen woensdag werd de eerste sokkel geplaatst op het Heilig Hartplein. De initiatiefnemers, de Noordkade, gemeente Meierijstad en Centrummanagement Veghel, hadden Remon van Zoggel van Dutch Deco Factory (DDF) uit Erp zover gekregen om een eerste kunstwerk te plaatsen. De initiatiefnemers lieten toen al weten dat ze zich niet laten tegenhouden door vandalisme. De kunstroute moet en gaat er komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant