De kinderen kunnen de bouw nauwlettend in de gaten houden.
De kinderen kunnen de bouw nauwlettend in de gaten houden. Foto:

Kindcentrum De Wijzelaar opent bijna haar deuren

Onderwijs 1.757 keer gelezen

VEGHEL | Woonachtig in Veghel? Dan kan het je bijna niet ontgaan zijn: de bouw van het moderne kindcentrum De Wijzelaar aan de Langedonk. Vanaf april 2024 biedt deze locatie opvang voor baby’s en peuters, basisonderwijs en buitenschoolse opvang. Een plek die een doorgaande leerlijn mogelijk maakt voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

De samenwerking tussen Verdi Onderwijs, Verdi Start en Humankind Kinderopvang- en ontwikkeling (de organisaties achter de Wijzelaar) loopt al een aantal jaren. Het oorspronkelijke plan was om samen vanaf een nieuwe locatie te starten. Alleen liep de bouw vertraging op, waarop werd besloten om eerder de krachten te bundelen op een bestaande locatie. Inmiddels is de bouw bijna afgerond en komt de opening in zicht.

Directeur Onderwijs Sjoerd Pennings vertelt hoe deze naam is ontstaan: “De Wijzelaar is een fantasienaam voor een boom. Deze boom kan echter alleen maar groeien als om hem heen ook kinderen groeien. En dat is nou net wat er gebeurt op de Wijzelaar. Het is een tweede huis voor onze kinderen waar leren, spelen, ontspannen en ontwikkelen op een natuurlijke wijze in elkaar overlopen. Dit doen wij samen op onze eigen wijze.”

Tegenvaller
Dat de bouw vertraging opliep, was in eerste instantie een tegenvaller. Maar nu, anderhalf jaar verder, blijkt dit juist heel positief te zijn geweest. De organisaties hebben vast de tijd gehad om een kijkje bij elkaar in de keuken te nemen en elkaar te leren kennen. Als zij straks overgaan naar het nieuwe pand, dan is dat echt als een team.


‘De Wijzelaar is een fantasienaam voor een boom’ - Sjoerd Pennings.Vestigingsmanager bij Humankind Jolanda Groenendaal is erg positief over de samenwerking: “Vanuit Humankind hebben we gebruikgemaakt van de expertise die er is op het gebied van kindcentra. En Verdi heeft het bouwproces geleid. Zo versterken de organisaties elkaar en maken we gebruik van ieders kwaliteiten.”

De Wijzelaar moet niet alleen een nieuwe fijne werkplek voor opvang en onderwijs worden, maar ook voor alle medewerkers. De afgelopen periode hebben beide organisatie veel geïnvesteerd in een optimale samenwerking. Groenendaal vervolgt: “Je merkt dat de medewerkers van Verdi en Humankind al steeds meer één team zijn. Iedereen is loyaal, denkt mee en staat voor elkaar en voor het geheel klaar. Alle collega’s zitten vol passie en dat voel je.”

In april gaan alle kinderen over naar het splinternieuwe pand. Vervolgens volgt in mei de officiële opening met diverse activiteiten voor de kinderen en zal er in juni een open dag plaatsvinden. Alle geïnteresseerden zijn op die dag welkom een kijkje te komen nemen! Zodra deze datum bekend is, zullen wij deze uiteraard direct communiceren.

De Wijzelaar in aanbouw.
Foto's van binnen.
Foto's van binnen.
Foto's van binnen.
Foto's van binnen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant