Loek, Jesse, Cas en Jort zijn onder andere verantwoordelijk voor het contact met de pers.
Loek, Jesse, Cas en Jort zijn onder andere verantwoordelijk voor het contact met de pers. Foto:

Studenten KW1C openen pop-upwinkel in Veghel

Onderwijs 3.024 keer gelezen

VEGHEL | Studenten van het Koning Willem I College openden op dinsdagochtend een pop-upwinkel aan de Molenwieken 44 en 44a. Zo’n vijftig studenten zijn de afgelopen maanden met de voorbereidingen bezig geweest. De opbrengst gaat naar het WWF.

“We werken vanuit verschillende opleidingen van het KW1C samen aan deze winkel”, vertelt het PR-team van de studenten, bestaande uit Loek Scheepers, Jesse Beem, Jort van de Sande en Cas Biermann. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het promoten van de winkel. “Er wordt samengewerkt door studenten van de opleidingen Ondernemer handel, Retailmedewerker en Accountmanager. We zijn iedere dinsdag, onze praktijkdag, samen gaan zitten om de plannen te maken.”

Samenwerking
Samen bestieren de studenten van de diverse opleidingen ook de winkel. Het zijn veelal studenten die het keuzedeel ‘persoonlijk profileren’ volgen waarin een bijdrage leveren aan de maatschappij centraal staat. “De studenten hebben alle producten zelf verzameld”, vertelt onderwijsmanager Hans van Gaal, die de eer had het lint door te knippen. Studenten hebben samenwerkingen opgezet met kinderdagverblijven, basisscholen en lokale ondernemers om producten en tweedehands speelgoed in te zamelen. Van Gaal: “Leerlingen van het Fioretti hebben de etalage ontworpen en kinderen van basisschool de Uilenbrink hebben kerststukjes en tapasplanken gemaakt die hier worden verkocht.”

Goed doel
Van Gaal vervolgt: “Er wordt samengewerkt voor het goede doel dat onze studenten zelf hebben gekozen. Dit jaar is dat het WWF.” Behalve zelfgemaakte ketchup van de horeca-opleiding in Den Bosch, koekvormen, kerststukjes, worstenbroodjes, sneakers en speelgoed liggen er daarom ook WWF-knuffels in de winkel.

Verantwoordelijkheid
“De studenten zijn helemaal vrij in hoe ze het aanpakken”, aldus Van Gaal. “Wij kijken natuurlijk wel een beetje mee om in de gaten te houden dat het ook wat oplevert. Het zijn eerstejaars studenten, je ziet dat ze het leuk vinden om voor het eerst verantwoordelijkheid te krijgen en in een eigen winkel te staan.”

Medewerking
Dit is het derde jaar dat studenten met een pop-upwinkel geld inzamelen voor een goed doel, eerder waren dat Unicef en KiKa. De winkel is mede mogelijk gemaakt door medewerking van de gemeente en makelaarskantoor VB&T groep die heeft ervoor heeft gezorgd dat de twee leegstaande winkelpanden beschikbaar werden gesteld.

Openingstijden
De winkel is nog tot en met donderdag 21 december iedere dinsdag en donderdag geopend van 10 tot 16 uur. Je vindt de winkel aan de Molenwieken 44 en 44a in het centrum van Veghel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant