De feestelijke opening van de nieuwe systemen op het Zwijsen College in Veghel
De feestelijke opening van de nieuwe systemen op het Zwijsen College in Veghel Foto:

Feestelijke oplevering van ‘bijzonder project’ op Zwijsen en Fioretti College

Onderwijs 1.865 keer gelezen

VEGHEL | De officiële en feestelijke oplevering van het project Ventilatie op het Fioretti en het Zwijsen College vond maandagmiddag 23 oktober plaats op het Zwijsen College in Veghel. Met een flinke knal en een hoop confetti werden de nieuwe ventilatiesystemen door verschillende partijen, waaronder wethouder Johan van Gerwen, ‘aangezet’.

Voortgezet Onderwijs Veghel, waartoe het Fioretti College en het Zwijsen College behoren, heeft ruim vier miljoen euro geïnvesteerd om het binnenklimaat in de schoolgebouwen te verbeteren. Een gedeelte daarvan is gesubsidieerd. Er zijn moderne technische installaties op het dak geplaatst, evenals zonnepanelen en warmtepompen. De bestaande ventilatiesystemen in de klaslokalen en onderwijsruimten zijn aangepast of vervangen door balansventilatiesystemen. Per lokaal wordt er 950 kuub lucht per uur gezuiverd. Ook zijn de ventilatiekanalen in de plafonds van beide scholen vervangen. “We hebben dit niet eerder uitgevoerd bij een bestaand gebouw, alleen bij nieuwbouw”, vertelt Yvonne Kops, lid van het Raad van Bestuur van OMO. Ze vervolgt: “Daarom is dit zo’n bijzonder project. Het is een voorbeeld voor de rest van het land. Tot slot wil ik de docenten en leerlingen complimenteren. Want alle werkzaamheden in en rond de school zijn gewoon doorgegaan. Dank voor de flexibiliteit.” 


De feestelijke opening van de nieuwe systemen op het Zwijsen College in Veghel.

Trots
Wethouder Johan van Gerwen sluit zich aan bij de woorden van Kops. “Ook wij als gemeente zijn trots. Soms heb je een vervelende periode zoals COVID nodig om tot een versnelling te komen. Het moet dan alleen wel uitgevoerd worden en dat is hier gelukt. Beide scholen zijn toekomstbestendig en voldoen aan de OMO-eisen voor nieuwe scholen”, aldus Van Gerwen.
De nieuwe ventilatiesystemen voorzien zowel het Fioretti College als het Zwijsen College van schonere lucht en het klimaat in de klassen is geoptimaliseerd. Dit bevordert het leerproces van de leerlingen. Ook zorgen deze moderne technische installaties voor verduurzaming. Het Fioretti College en het Zwijsen College zijn de eerste twee OMO-scholen die daarmee voldoen aan de hoogste norm als het gaat om luchtbehandeling.


Op het Zwijsen en Fioretti College spreken ze van ‘een enorme vooruitgang’. 

Betere leerprestaties
Op het Zwijsen en Fioretti College spreken ze van ‘een enorme vooruitgang’. De ontwikkeling moet bijdragen aan betere leerprestaties en een prettige werkomgeving voor collega’s. Bovendien is er op beide scholen door de moderne installaties, de warmtepomp en de zonnepanelen ook een grote verduurzamingsslag gemaakt.

De feestelijke opening van de nieuwe systemen op het Zwijsen College in Veghel
Barbara Baelemans, algemeen directeur Voortgezet Onderwijs Veghel, heet de gasten welkom.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant