De uitreiking van de Groen Licht! labels aan de vertegenwoordigers van de kindcentra.
De uitreiking van de Groen Licht! labels aan de vertegenwoordigers van de kindcentra. Foto:

Acht peuteropvanglocaties ontvangen Groen Licht! verkeerslabel

Onderwijs 1.025 keer gelezen

VEGHEL | Acht Verdi peuteropvanglocaties in Meierijstad hebben afgelopen maand het Groen Licht! verkeerslabel ontvangen. Wethouder Jan van Burgsteden reikte de labels uit aan de vertegenwoordigers van de Verdi-locaties. In totaal behaalden in Meierijstad 31 kinder- en peuteropvanglocaties het Groen Licht! label.

Het gaat om de volgende locaties: De Empel, Antonius en Maria in Erp; De Vijfmaster, ’t Ven en Bernadette Start in Veghel, Maria ter Heide in Mariaheide en Nicolaas Start in Boerdonk. Meierijstad is daarmee in absolute zin de koploper in Brabant voor het Groen Licht! label. Het Groen Licht! label staat voor de inzet en aandacht voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen (0-4 jaar) en bewustwording bij de ouders. Dit project is in samenwerking met onderwijspartner Edux opgezet. Om kans te maken op het verkeerslabel Groen Licht! moet een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal aan vier criteria voldoen: verkeersbeleid, binnen en buiten zorgen voor verkeerseducatie, zorgen voor een verkeersveilige omgeving en communicatie met ouders. 

Voorbeeldgedrag ouders
Wethouder Jan van Burgsteden: “We willen onze inwoners van jongs af aan voorbereiden op veilig deelnemen aan verkeer. En dat is belangrijk, want de laatste cijfers laten helaas zien dat in Brabant de hoogste aantallen verkeersslachtoffers zijn. Op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven is bewustwording en voorbeeldgedrag van ouders een belangrijk aspect in de verkeersopvoeding. Dit is soms best lastig en daarom zijn we dan ook super trots dat weer acht nieuwe locaties aan de gestelde criteria voldoen en het Groen Licht! label mogen ontvangen.”

Verkeerseducatie 0-18 jaar
Het Groen Licht! Label is het certificaat dat hoort bij de afronding van het traject JONGleren voor 0-4 jarigen. Via het Brabants Veiligheidslabel bereikt Meierijstad de jeugd van 4-12 jaar. En TotallyTraffic is het programma waar alle middelbare scholen in de gemeente aan mee doen. Van Burgsteden: “Met deze verschillende trajecten hebben we een mooi totaal pakket verkeerseducatie in Meierijstad voor onze inwoners tot 18 jaar. We hopen dat die continue aandacht resulteert in minder ongevallen én minder slachtoffers.”

Uit de krant