Afbeelding

Anita O’Connor neemt afscheid: ‘Ik laat beide scholen met een gerust hart achter’

Onderwijs 1.069 keer gelezen

VEGHEL | Barbara Baelemans (51) is de nieuwe directeur van het voortgezet onderwijs in Veghel, waaronder het Zwijsen en het Fioretti College vallen. Baelemans volgt Anita O’Connor op die met prepensioen gaat. De nieuwe directeur start op 1 februari 2023 in Veghel. O’Connor neemt met een goed gevoel afscheid.

O’Connor heeft besloten om na de kerstvakantie gebruik te gaan maken van de prepensioenregeling en dus stopt ze als algemeen directeur van het Voortgezet Onderwijs Veghel. Haar werk als algemeen directeur vond de afgelopen vijf jaar vooral plaats op de achtergrond. De dagelijkse leiding van het Fioretti College en het Zwijsen College (de twee scholen die samen VO Veghel vormen) is immers in handen van twee locatiedirecteuren. Voor haar directeurschap was O’Connor van 2012 tot 2017 rector van het Zwijsen College. 

“Ik laat beide scholen met een gerust hart achter. Ouders en leerlingen zijn in het algemeen tevreden over de scholen en de inspectie heeft al onze afdelingen van praktijkonderwijs tot en met vwo in hun beoordeling de hoogst mogelijke waardering gegeven. Ik ben trots op het feit dat we ons hebben aangewend bij elk besluit stil te staan bij de vraag of we hiermee het beste doen voor onze leerlingen. En daar waar mogelijk geldt dat ook voor individuele leerlingen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we alles steeds goed doen en soms hebben we ook simpelweg moeten teleurstellen. Echter, de overtuiging dat er op het Zwijsen en het Fioretti alles aan gedaan wordt om leerlingen te helpen het beste uit zichzelf te halen overheerst bij mij”, aldus O’Connor. Ze is enthousiast over het feit dat er volgends haar een ervaren en capabele opvolger is gevonden als nieuwe algemeen directeur VO Veghel.
“Er is geen dag voorbij gegaan dat ik niet met plezier naar mijn werk ben gegaan en dat had zeker te maken met de fijne leerlingen en betrokken ouders. Ik wens u en uw kinderen van harte het allerbeste voor de toekomst”, besluit O’Connor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant