Afbeelding

Team Rembrandts pakt als eerste Europese team ooit de wereldtitel

Onderwijs 994 keer gelezen

DETROIT | Team Rembrandts is zaterdagavond in Detroit (VS) wereldkampioen geworden. Het robotica team bestaande uit studenten van Fontys Engineering, het Zwijsen College en het Heerbeeck College sleepte de wereldtitel van de FIRST Robotics Competition in de wacht. Samen met drie andere teams en hun robot Andromeda hebben zij 4000 teams achter zich weten te houden.

Tijdens het spel Destination Deep Space gesponsord door Boeing was het de bedoeling dat twee teams van drie robots streden op een veld om plastic schijven en ballen te plaatsen. Ook kon de robot klimmen op een platform. Het team dat na twee en een halve minuut de meeste punten had, ging er met de eindoverwinning vandoor.

Finale
Na de voorrondes, waar Team Rembrandts dit jaar tot twee keer toe de halve finale behaalde en verschillende awards won, heeft het team zich weten te kwalificeren voor de wereldfinales. Team Rembrandts won hun zogeheten divisie en daarom mocht het team spelen in de echte finales, waarin de teams van de zes deelnemende divisies tegen elkaar streden voor een plek in de finale. Team Rembrandts werd tijdens deze ronde tweede en kwalificeerde zich samen met de nummer één voor de finale.
De finale werd een spannende strijd. Uiteindelijk ging Team Rembrandts met de overwinning aan de haal. Het robotica team is het eerste Europese team ooit dat wereldkampioen is geworden.

Dit is het zevende jaar van deelname van het team aan de competitie en de zesde keer dat ze zich wisten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ook zijn ze nu al gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2020.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant