Afbeelding

Team Rembrandts terug naar Nederland: 'We hebben het super gedaan'

Onderwijs 1.268 keer gelezen

VEGHEL | Team Rembrandts, een robotteam met studenten van Fontys University of Applied Science, Zwijsen College (Veghel) en Heerbeeck College (Best), heeft tijdens twee toernooien in de Verenigde Staten hoge ogen gegooid. In Orange County haalde het robotteam de halve finale en in San Diego werden ze vierde. 

Jaarlijks ontwikkelt het robotteam in zes weken tijd een robot waarmee ze de strijd aangaan tijdens de FRC met 64 andere teams van over de hele wereld. Team Rembrandts vertrok op 25 februari naar Orange County en San Diego in de Verenigde Staten om deel te nemen aan FIRST Robotics Competition (FRC). Maandag 11 maart keerde ze tevreden terug. "We hebben het super gedaan", aldus begeleidend docent Joris de Graaf.
De eerste wedstrijd was in Orange County. Nadat Team Rembrandts de kwalificatiewedstrijden goed doorliep, werden ze uiteindelijk in de halve finale uitgeschakeld. "We zijn 5de van de 46 geworden", zegt Joris. 

Halve finale
De reis ging vervolgens door naar San Diego. Ook daar werd de kwalificatie overleefd. Joris: "In de halve finale gingen we na een tiebreak (80-78) ten onder tegen de gedoodverfde favoriet en uiteindelijke winnaar." Team Rembrandts ging er wel vandoor met de Safety Award en Excellence in Engineering Award.

Maandagmiddag arriveren de scholieren bij de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ze worden daar door de directies van de verschillende scholen en ouders hartelijk ontvangen.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant