Herman Molenaar.
Herman Molenaar. Foto:

‘Als bedrijf meedoen is eigenlijk een no-brainer’

Kunst en cultuur 3.478 keer gelezen

VEGHEL | Over pakweg een half jaar is het weer zo ver: Fabriek Magnifique, het tweejaarlijkse zinderende kunst- en foodfestival in het centrum van Veghel. Het slagen van het gratis toegankelijke festival staat of valt met de medewerking van het bedrijfsleven. “Het is gewoon een kwestie van meedoen”, zegt Herman Molenaar, voorzitter van Platform Ondernemend Meierijstad (POM).

Molenaar legt uit waarom het zo belangrijk is dat ondernemingen meehelpen om van Fabriek Magnifique een succes te maken. “Uiteindelijk gaat het allemaal om mensen. De kwaliteit van het leven met als belangrijke ingrediënten zinvol werk, passend wonen en leven in Meierijstad. Fabriek Magnifique verbindt die drie aspecten op een heel erg mooie manier.”
Het feit dat Fabriek Magnifique een voor iedereen toegankelijk festival moet zijn stelt de organisatie wel voor een flink aantal uitdagingen. “Want alles op zo’n evenement kost geld, van de elektriciteit tot en met de artiesten. Ze doen het heel knap met relatief weinig middelen. Petje af! Maar bedrijven kunnen door mee te doen bijdragen aan hun eigen brede welvaart ambitie en het succes van het event. Fabriek Magnifique sluit ook naadloos aan bij de Social Development Goals (SDG’s). Het gaat om de menselijke maat. En dat is terecht, want uiteindelijk maken die mensen het verschil voor de bedrijven en andersom.”
Als bedrijf meedoen aan Fabriek Magnifique is wat Molenaar betreft een no-brainer. “De wijze waarop is natuurlijk altijd vrijblijvend en aan het bedrijf zelf. Natuurlijk kun je geld doneren, maar je kunt ook vrijwilligerswerk doen of materieel leveren. Uiteraard in overleg met de organisatie van Fabriek Magnifique. Kom het in ieder geval meebeleven.”

Identiteit en verbroedering
Molenaar kijkt uit naar de volgende editie van Fabriek Magnifique op 5, 6 en 7 juli 2024. “Altijd als ik daar rondloop ben ik trots op Meierijstad. Ik vind het geweldig om er mensen te ontmoeten en het festival geeft een identiteit aan de gemeente. Het mooie is: je leert er altijd wat. Het levert een gemeenschappelijk gespreksonderwerp op, het verbroedert. Alle smaken kom je er tegen. In die zin haalt Fabriek Magnifique ook grenzen weg. En het mooie is: iedereen beleeft het op zijn eigen manier.”

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Herman Molenaar.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant