Lichtschouwspel rondom De Kilsdonkse Molen tijdens het Midwinterfeest.
Lichtschouwspel rondom De Kilsdonkse Molen tijdens het Midwinterfeest. Foto:

Midwinter wordt gevierd bij De Kilsdonkse Molen

Kunst en cultuur 2.009 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther wordt op zaterdag 16 december feestelijk verlicht en tot in de avond te bezoeken. Als er genoeg wind is zal de molen vanaf 17.00 tot 21.00 uur graan malen en olie slaan. Dit jaar is het overigens een slecht walnoten jaar geweest, maar de molenaars zijn niet voor een gat te vangen en experimenteren nu met hazelnoten.

Er staan overal vuurkorven om je aan op te warmen of rooster met de kinderen marshmallows.
Verder is er een lichtjesroute, verse oliebollen en pannenkoeken, glühwein, erwtensoep, warme chocolademelk met slagroom en er is live muziek.

Poot
“Met Midwinter vieren we dat de dagen weer langer worden en de natuur zich voorbereidt op een nieuw groeiseizoen van het graan. Maar ook met de gedachten dat de molenaars vroeger een zwaar leven hadden. Ze moesten vaak in de nacht uit hun bed als er wind stond om te gaan malen. Er is zelfs een verhaal waarbij de molenaar een touw aan de wieken bond en aan de poot van zijn bed. En als de wind dan in de avond of nacht kwam opzetten dan werd hij vanzelf wakker ‘gerammeld’”, aldus de organisatie achter het Midwintermalen bij De Kilsdonkse Molen.

Informatie
Geïnteresseerden zijn welkom bij de molen vanaf 17.00 uur. De entree is gratis.

Meer informatie over de molen in Heeswijk-Dinther is te vinden op: www.kilsdonksemolen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant