Afbeelding
VIDEO

BlueSox speelt een pittige pot frisse blues in De Afzakkerij

Kunst en cultuur 664 keer gelezen

VEGHEL | BlueSox treedt zondagmiddag 24 september in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel om 15.00 uur op. De band speelt een opzwepende mix van blues en rhythm gebaseerd op shuffles en boogies. De band speelt sterk eigen werk en songs geïnspireerd door de Texas blues scene en West Coast blues met een hoofdrol voor geweldig harmonicaspel, ofwel een pittige pot frisse blues. De toegang tot het optreden is gratis.

De band bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. De afgelopen tijd heeft de band succesvolle optredens verzorgd bij onder andere bluesfestival Blues & Roots in Brühl (Duitsland) en deelde het podium met onder andere Erick Steckel (USA) en Sean Webster (UK). BlueSox heeft ook gespeeld in de afterparty van Johan Derksen’s ‘Keeping the Blues Alive’ tour. BlueSox is een graag geziene gast op festivals als Bluesroute Terneuzen, Vlissingen, Middelburg en Goes, Bluesfestival Delft, Bluesfestival Tolkamer, Paasblues Asten, Bluestocht Nieuwkoop, Blues Express Alkmaar en bluesclubs als The Blues Connection. En hoeveel de mannen er ook van houden om op de grotere evenementen te spelen, ze zijn meer dan blij als ze de lokale kroeg om de hoek kunnen opvrolijken met live muziek.

Makkelijk swingen
BlueSox bestaat uit gitarist/zanger Cor Paridaans, die komt met de ideeën voor de eigen nummers, mondharmonicaspeler/zanger Ruurd ‘Skinny Dog’ van der Vegt, drummer Hanz ‘Shuffle Junkie’ Aarts en bassist Peter Zerner. Cor en Ruurd zijn zich ervan bewust dat in een op grooves en ritme gebaseerde band als BlueSox bas en drums van het van het grootste belang zijn. BlueSox krijgt bezoekers aan het swingen, drie sets lang samen met de band aan de boogie.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant