The Wieners
The Wieners Foto: Igor Vermeer

The Wieners in naprogramma van Gouden Dansvoorstelling

Kunst en cultuur 706 keer gelezen

VEGHEL | De voorstelling Super van Gouden Dans staat op zondag 4 juni in de Blauwe Kei. Na afloop van deze voorstelling wordt de theaterfoyer omgetoverd tot een danssalon met live muziek van The Wieners. Zij spelen muziek die aansluit bij de voorstelling. Voor alle bezoekers van de voorstelling is de danssalon vrij toegankelijk.

The Wieners is de meest optredende rock’n’roll-band van Nederland. Met plezier brengen The Wieners muziek uit de fifties en de vroegere sixties met hoorbaar liefde voor het origineel. Ze spelen de grote hits, maar ook de mindere bekende nummers van oude rock’n’roll-helden Buddy Holly, Elvis Presley en nog veel meer. Sinds 2005 spelen ze op podia en festivals in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Frankrijk. Ze toerden inmiddels zeven keer in Engeland waar ze heel geliefd zijn in het rock’n’roll-danscircuit. The Wieners brachten vier tribute-cds uit en een DVD. Ze waren te zien bij De Wereld Draait Door en bij VI, traden diverse keren op met topvioliste Emmy Verhey en ze wonnen de Dutch Country Music Award. Van stevige rockabilly tot suikerzoete tearjerkers, bij The Wieners klinken alle nummers als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox.

Super
De Gouden Dans voorstelling Super is het eindresultaat van een dansproject waarin ouderen vier maanden samen met een choreograaf een theatrale dansvoorstelling hebben gemaakt. Tickets voor de voorstelling Super van Gouden Dans zijn 10 euro (inclusief een drankje en danssalon) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413 34 25 55 of aan de theaterkassa.


Foto: Hans Hordijk

Uit de krant