Het tijdelijke ontmoetingscentrum aan de Meierijgaarde (Foto: Erry Dortmans).
Het tijdelijke ontmoetingscentrum aan de Meierijgaarde (Foto: Erry Dortmans). Foto: Erry Dortmans

‘Ons Kerkske’ wordt toekomstbestendig, kunstenares Erry Dortmans verhuist tijdelijk naar Meijerijgaarde

Kunst en cultuur 1.077 keer gelezen

VEGHEL | De puntvormige aanbouw van het kerkje aan het Meierijplein gaat tegen de grond en in de plaats daarvan komt een nieuwe aanbouw. In de tussentijd zet kunstenares Erry Dortmans haar creatief ontmoetingscentrum en fotostudio voort in de voormalige DA aan de Meijerijgaarde die op zaterdag 24 juni wordt geopend. Ook na de verbouwing blijft het kerkje vooralsnog dus in gebruik als creatieve ontmoetingsplaats.

“Het is de bedoeling dat het creatief ontmoetingscentrum ook weer de Brabantse sfeer gaat uitstralen met Brabants bont, een plattebuiskachel en een Brabants bekske koffie”, vertelt Erry. “We zijn nu nog bezig om die sfeer erin te gooien.” De ruimte gaat straks dienstdoen als plek voor creatieve ontmoetingen en een fotostudio waar Erry ook workshops gaat geven voor kinderen en volwassenen. Het kerkje zelf blijft in de tussentijd gewoon dienstdoen als expositieruimte.

Opening
De eerste van die workshops vindt meteen tijdens de openingsdag al plaats. Erry: “’s Middags is de opening van het pand in combinatie met een workshop waarbij we een Veghelse keuvelplank gaan maken, dat is een soort tapasplank van één meter waarop je foto’s kan plaatsen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar komt er een workshop ‘Creatief ontdekken met waterverf’. Vanaf 17 uur is de Midsummer open air expositie bij het Kerkske. Zo proberen we de verbinding te leggen met het nieuwe pand.”

Terug verhuizen
Na ongeveer een jaar in haar tijdelijke accommodatie verhuist Erry weer terug naar het kerkje en de nieuwe aanbouw. Ze is enthousiast over de plannen die daarvoor bestaan. “De samenwerking met de centrummanager en projectontwikkelaar is grandioos. En iedereen denkt mee, de Heemkundekring, de centrummanager, de projectontwikkelaar, Rolf Vonk.” Over haar eigen toekomstplannen in het kerkje wil Erry nog niet te veel prijs geven. “Er zijn allerlei plannen op kunst- en creatief gebied.”

Contact
Erry is ook nog op zoek naar vrijwilligers die een dagdeel in de week gastheer of gastvrouw willen zijn tijdens exposities. Bij interesse in vrijwilligerswerk of een workshop kun je contact opnemen via erry@ziggo.nl of 06 27 02 81 32.

Uit de krant