Het Philips’ Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren de Matthäus-Passion uit.
Het Philips’ Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren de Matthäus-Passion uit. Foto:

Matthäus-Passion door Philipskoor in de Lambertuskerk

Kunst en cultuur 767 keer gelezen

VEGHEL | Philips’ Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen op 2 april de Matthäus-Passion uit in Veghel. Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is namelijk 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde. Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie.

De organisatie vertelt: “Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles ook liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion bijna 2000 jaar oud is, is de boodschap nog zeer actueel. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. De tekst is samengesteld door Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici. De muziek is natuurlijk van de grote componist Johann Sebastian Bach. Rode draad is het verhaal zoals verteld door de Evangelist Matteüs.”

Liefde voor dit werk
Zij vervolgen: “In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders wordt dit werk zo vaak uitgevoerd in de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van de bijzondere muziek van J.S. Bach. Het Philipskoor en kamerorkest Alveare delen deze liefde voor dit werk. Het Philipskoor voert de Matthäus-Passion al sinds 1948 jaarlijks op diverse plaatsen in Brabant uit. Solisten zijn Edward Ross (Evangelist), David Visser (Christus), Agnes van Laar (sopraan), Tobias Segura (altus), Henry Ross (tenor) en Vincent Kusters (bas). Het geheel staat voor het eerst onder leiding van dirigent Iassen Raykov.”

Tickets
De uitvoering vindt plaats op zondag 2 april om 14.00 uur in de Lambertuskerk in Veghel. De toegang bedraagt 41,50 euro, inclusief pauze-consumptie en programmaboekje. Kaarten zijn te bestellen via www.philipskoor.nl/mp-tickets

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant