Afbeelding

Gouden Dans project officieel van start gegaan

Kunst en cultuur 876 keer gelezen

Gouden Dans

VEGHEL | Het tweede Gouden Dans project is van start gegaan. In totaal kwamen veertig ouderen naar de dansstudio van Phoenix Cultuur op de Noordkade. In vier maanden tijd worden de deelnemers voorbereid voor een dansvoorstelling in de Blauwe Kei. Gouden Dans is een maatschappelijk project van Gouden Dans, Phoenix Cultuur en de Blauwe Kei in samenwerking met ONS Welzijn en Stichting Met Je Hart met als doel bewegen en eenzaamheid op afstand houden.

De meeste deelnemers begonnen wat aarzelend, maar door de heerlijke muziek en het aanstekelijke enthousiasme van dansdocente en choreograaf Ireen Kurvers ontstond al snel een gezellige sfeer waarin hard en serieus gewerkt werd, maar ook veel gelachen. De eerste repetities, bedoeld om de deelnemers met het project Gouden Dans én met elkaar kennis te laten maken, waren dan ook een succes.

Vijftien weken lang gaan de ouderen in twee groepen iedere woensdag repeteren onder leiding van Ireen Kurvers. Het doel? Een eindvoorstelling die ze samen maken. Inspiratiebron voor de voorstelling, genaamd Super, is de periode eind ‘50 en begin ‘60er jaren, de periode waarin de eerste supermarkten in Nederland geopend werden. De muziek én de dansen uit die periode vormen de basis voor de voorstelling. “Daar beginnen we mee”, laat Kurvers weten, “Maar tijdens de lessen ga ik met de deelnemers in gesprek. Wat is hun achtergrond, van welke muziek houden ze? Daar laat ik me ook door inspireren.”

De eindvoorstelling Super is op zondag 4 juni in de Grote Zaal van de Blauwe Kei. Kijk voor alle informatie over het Gouden Dans project of voor het reserveren van kaarten voor de voorstelling Super op www.blauwekei.nl.

Uit de krant