De Oudere Garde speelt toneelstuk 'Samen Verder'.
De Oudere Garde speelt toneelstuk 'Samen Verder'.

De Oudere Garde blikt terug op succesvol toneelweekend

Kunst en cultuur 783 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Toneelvereniging De Oudere Garde hield vorig weekend haar haar jaarlijkse optreden in het cultureel centrum Servaes in Heeswijk-Dinther. Ze blikken terug op een succesvol weekend. Op vrijdagmiddag zat de zaal afgeladen vol, er kon niemand meer bij. Ook zaterdagavond met 120 bezoekers en zondagavond met ruim 80 gasten was de bezetting goed. Het toneelstuk ‘Samen Verder’ viel bij het publiek goed in de smaak, hetgeen bleek uit de vele positieve reacties.

Voor de acteurs en actrices is het natuurlijk bijzonder fijn als zij spelen voor, nagenoeg, volle zalen. Daarmee worden maanden van repeteren en voorbereiding ook beloond. En niet alleen zij zijn blij, ook de souffleuse (er moest wel eens iemand op weg geholpen worden met zijn / haar tekst) en de grimeuse (zij zorgde voor een optimale opmaak van de spelers en speelsters) kijken met tevredenheid terug op dit weekend. En natuurlijk zijn er ook toneelmeesters, bouwers en sjouwers op de achtergrond, die nodig zijn om het geheel tot een succes te maken.
Maar iedereen binnen de toneelgroep is er van overtuigd dat dit succes niet tot stand was gekomen zonder de enthousiaste en stimulerende en (soms noodzakelijke ) strenge leiding van de regisseur Ger Sanders.
De coulissen zijn afgebroken en het toneelpodium bij CC Servaes is opgeruimd, en toch wordt er nu alweer nagedacht over een nieuw toneelstuk voor volgend jaar.
De Toneelvereniging dankt iedereen die aan het succes heeft bijgedragen en daarbij zeker niet in de laatste plaats het publiek.

Uit de krant