Afbeelding
Foto: Ties

Eerste editie van Revivalfest is ‘dorpsfeest voor iedereen’

Kunst en cultuur 646 keer gelezen

ERP | Café-Partycentrum Van Haandel in Erp is komende zaterdag vanaf 17.00 uur het toneel van een nieuw festival, Revivalfest. Sandra Willems vertelt namens de organisatie: “Kom gezellig naar onze Revival Garden & Revival Lounge, geniet van winterse sferen en lekker eten buiten, luister naar de eerste DJ’s en bandjes binnen. Wandel door ons trendpopmuseum & de merchandise markt en tracteer jezelf op een speciaal biertje van onder andere Brouwerij de Blauwe Knoop.”

Sandra Willems vertelt namens de organisatie: “Bij Revivalfest mag iedereen meedoen. Meer dan 100 vrijwilligers zijn momenteel actief om er een groot dorpsfeest van te maken. De afgelopen tijd zijn we met z’n allen aan de slag gegaan. Muzikanten die na jaren hun instrument weer gaan zoeken. Oefen- en repeteerhokken in de regio die weer volop bezetting kennen. Jong talent spotten en koppelen aan de oude garde van de bandjescultuur van weleer. Museumbouwers die meedenken met de podiumbouwers. Samen maken we sfeerbeheer en gaan bij elkaar in de leer. We vinden het belangrijk dat iedereen betrokken kan zijn en voelt wat voor mooie dingen er gaan komen. Initiatieven nemen, organiseren, leren van elkaar, maar bovenal gezellig connecten. Meedoen mogelijk maken. Of je nu een zintuiglijke, motorische of verstandelijke beperking hebt, je laat je niet tegenhouden om te werken en te genieten op een festival!”

Revival van de Erpse muziekgeschiedenis
Het doel van al die bezigheid? Samen een revival, ofwel een herbeleving, van de Erpse muziekgeschiedenis teweeg brengen. “In dit eerste jaar gaan we ons verbinden met ons buurdorp Volkel”, aldus Willems. “Opnieuw terug naar vroeger. We gaan filmen, verhalen schrijven en natuurlijk muziek maken! Want later is al lang begonnen, maar vandaag komt nooit meer terug.” Om dat te bereiken worden jongeren gekoppeld aan professionals en gaan ze samen aan de slag.

Uit de krant