Wolven, door Philip Sajet.
Wolven, door Philip Sajet. Foto: Philip Sajet

Opening tentoonstelling en 5-jarig jubileum bij Galerie Door

Kunst en cultuur 165 keer gelezen

MARIAHEIDE | Flowers and Wolves van kunstenaars Philip Sajet en Violeta Adomaityte? is de 20ste tentoonstelling van Galerie Door. De kunstwerken in de expositie zijn vervaardigd door de internationaal gevierde kunstenaar Philip Sajet (Nederland) en Violeta Adomaityte? (Litouwen) voor wie dit haar vierde internationale tentoonstelling is. Tegelijkertijd met de opening viert Galerie Door het 5-jarig jubileum. De tentoonstelling en het feest worden om 15.30 uur geopend door Menno Roozendaal, Wethouder van cultuur. 

Galerie Door vertelt: “Het is bijna 10 jaar geleden dat Philip Sajet (1953 Amsterdam) nieuw werk liet zien in Nederland. Met Flowers and Wolves toont hij dat zijn werk nog altijd een uitzonderlijke positie in het kunstsieradenlandschap inneemt. Sajets werk vertelt over het juweel, schoonheid en verleiding, en zijn vakmanschap is fenomenaal. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Philip Sajet het halssieraad ‘Wolven’ gemaakt. Dit collier bestaat uit vijf, uit dun zilverplaat gesneden en gevouwen, wolvenkopen met rode ogen en een grof genie¨lleerd oppervlak. Het grove nie¨llo, de gevaarlijke wolf, contrasteert met en wordt in toom gehouden door de zachte glans van door gouddraad geregen parels. Ook het werk van Violeta Adomaityte? (1987 S?iauliai, Litouwen) vertelt over schoonheid, kwetsbaarheid en verleiden. Adomaityte?’s werk is sierlijk en bijna lichtvoetig in de voorstelling. Toch ligt er ook iets geheimzinnigs in haar sieraden verborgen. Al zijn het alleen maar hoekige takken en het diepgrijze, bijna zwarte, nie¨llo die dat verraden.”

Praktisch
“U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn”, laat de galerie weten. Op 11 september 2022 staat de deur vanaf 15.15 open, om 15.30 opent wethouder Menno Roozendaal de tentoonstelling, gevolgd door een korte introductie van Karin van Lieverloo (kunsthistorica, curator en auteur) en Frank Pijnenburg. Galerie Door is te vinden aan de Versantvoortstraat 1 (entree via Pastoor van Haarenstraat) in Mariaheide. Na de opening is de tentoonstelling iedere vrijdag en zaterdag te zien van 11.00 tot 18.00 uur en op andere dagen en tijdstippen op afspraak.

Uit de krant

Uit de krant