Geïnteresseerden zijn dagelijks welkom bij Simeonshof in Erp.
Geïnteresseerden zijn dagelijks welkom bij Simeonshof in Erp.

Ontdekkingstocht in schilderland te zien in Erp

Kunst en cultuur 1 keer gelezen

VEGHEL | Thea schildert sinds 2017. Ze stopte met haar baan, kreeg veel vrije tijd en zocht een invulling. Heel lang geleden is ze een poos aan het aquarelleren geweest. Ze herinnerde zich het prettige gevoel om fysiek scheppend bezig te zijn, kortom schilderen gaf positieve energie. Daarbij ontmoette ze een oude bekende die haar ook nog eens vertelde vooral weer met verf en penseel aan de slag te gaan. Dat doet ze al weer vijf jaar in acryl, iedere donderdagochtend in Zijtaart bij schilderatelier Jaqueline Klein Breteler. 

Thea gebruikt een sober palet, vaak koele tinten. Die haar werk een zekere ingetogenheid geven. Zoals ze zelf zegt: “Ik ben niet zo van het uitbundige, het knallen, het felle.”
Hoe anders is dat bij Gerte. Daar buitelen de kleuren uitbundig van de doeken. Sinds 2009 schildert ze. Op ‘aanraden’ van haar dochter.
Moeder Gerte vroeg nogal eens aan dochter iets voor haar te schilderen. Dat gebeurde zo vaak, dat dochter opperde: ‘Als je dat nu eens zelf gaat doen mam’” Gerte is toen begonnen met olieverf. Het medium dat ze nog steeds gebruikt. “Waarmee je zo lekker kunt mengen terwijl je schildert”, meldt ze enthousiast. Gerte schildert iedere woensdagavond in een klein groepje bij de Vrije Schildersclub in de Mortel.

De Gasterij in Simeonshof
Het resultaat van hun ontdekkingstocht in schilderland mag gezien worden. Geïnteresseerden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 (tot begin oktober) welkom in Simeonshof in Erp, hoofdingang net achter de kerk. Fietsen parkeren bij de voordeur, auto’s in de Paus Joanneslaan of op het Hertog Janplein.

Uit de krant

Uit de krant