Afbeelding

Fysiotherapeut Rottier stapt uit praktijk

Gezondheid 743 keer gelezen
VEGHEL – Joep Rottier trok per 1 januari definitief de deur achter zich dicht van Praktijk voor fysiotherapie Rottier en De Visser aan de Vondelstraat in Veghel. Gedurende 35 jaar oefende hij zijn vak met liefde uit. Nu, op zijn 63e, kiest Rottier voor een carrièreswitch. “Ik ga niet stoppen; ik ga iets anders doen,” zegt hij deze week in Stadskrant Veghel.

[image=231388]

Zijn vak – hij omschrijft het zelf als ‘specialist van het bewegingsapparaat’ - heeft zich de afgelopen decennia volop ontwikkeld. “Het is meer verwetenschappelijkt,” licht hij toe: “Én de rol van patiënten is actiever geworden. Vroeger legde deze zijn klacht bij je neer en ging hij ervan uit dat je hem beter ging maken. Tegenwoordig doe je dat samen. We bespreken het probleem en de genezing hangt voor een deel af van zijn bereidheid om mijn adviezen op te volgen. Daarnaast geef ik inzicht over hoe pijn werkt. Als mensen dat begrijpen, dan leren ze daar ook beter mee omgaan. Dat alleen geeft al een verbetering van de kwaliteit van het leven. Veel winst zit ook in de sterk verbeterde samenwerking met huisartsen en specialisten.”
Rottier ziet niet om in weemoed. Integendeel: hij verheugt zich op wat komen gaat. Rottier rondde in 2010 de universitaire opleiding cultuurwetenschappen af: “Nu is het tijd om daar een vervolg aan te geven. De komende vier jaar ga ik me in Utrecht bezighouden met wetenschappelijk vervolgonderzoek.” Rottier laat een bloeiende praktijk achter met vijf fysiotherapeuten. Zijn plek in de maatschap wordt overgenomen door collega Evert Jan Das.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant