Een blij team van Bernhoven.
Een blij team van Bernhoven.

Bernhoven-verpleegkundige Ramona wint publieksprijs ‘Fitte Top 100’

Gezondheid 1.598 keer gelezen

UDEN | Op het recent gelanceerde platform ‘Fitte Top 100’ van PGGM&CO en PFZW, waar zorg- en welzijnsmedewerkers hun financieel fitte ideeën delen, heeft verpleegkundige Ramona van ziekenhuis Bernhoven de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Met 561 likes is haar idee om deel te nemen aan prijsvragen de absolute publiekswinnaar. 

De 100 beste financieel fitte ideeën bepaalden medewerkers zelf door deze te liken. Ze kozen het idee van Ramona: meedoen aan prijsvragen loont. “Hoe meer je meedoet aan prijsvragen, hoe vaker het lukt te winnen”, vertelt ze. “Je bespaart daardoor niet alleen, maar je maakt ook familie of vrienden blij door gewonnen prijzen als cadeautje weg te geven.” Met haar idee wint ze voor haar afdeling in het ziekenhuis een financieel seminar van Annemarie van Gaal, ondernemer en budgetcoach.

Beste idee volgens de vakjury
Er werd daarnaast iemand gekozen door de vakjury, bestaande uit Annemarie van Gaal, Hoofd Wijzer in Geldzaken Christian Meijer en Iris Top, adviseur bedrijven bij Geldfit. Zij kozen Gabi, Ambulant persoonlijk begeleider bij Gemiva, als de beste volgens hun criteria. Zij tipte dat het de moeite waard is om uit te rekenen hoe lang je moet werken voor een impulsaankoop.

Bijdrage financiële vitaliteit
Op het platform zijn inmiddels al zo’n 200 inspirerende ideeën en initiatieven van professionals in de zorg- en welzijnssector gedeeld. John Landman, directeur van PFZW, legt het idee uit: “Als pensioenfonds zorgen we in de eerste plaats voor een goede oude dag. Maar we zien ook steeds meer medewerkers in onze sector die zich zorgen maken over hun portemonnee. Daar willen we ook hulp bieden. Het is heel bijzonder dat medewerkers de moeite nemen om hun financieel fitte ideeën met anderen te delen. Fijn dat we met ons platform op een luchtige manier bijdragen aan de financiële vitaliteit van de sector.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant