Berlinda Roeffen neemt het geschenk aan uit handen van Frank Punte.
Berlinda Roeffen neemt het geschenk aan uit handen van Frank Punte. Foto:

Vrijwilligers koken voor gasten Hospice De Goudsbloem

Gezondheid 1.692 keer gelezen

VEGHEL | Samen met serviceclub Lions Uden-Veghel heeft Gloudemans Koken en Cadeau uit Uden een professionele pannenset en koksmessen geschonken aan Hospice De Goudsbloem in Veghel. De vrijwilligers kunnen op deze manier met nog meer plezier een maaltijd bereiden voor de gasten.

Een hospice is een instelling met een huiselijke sfeer die zich in terminale zorg heeft gespecialiseerd. Doel van de hospicezorg is de kwaliteit van leven in de laatste levensfase zo hoog mogelijk te houden. Indien thuis de omstandigheden het niet toe laten om de laatste levensfase waardig in te gaan, is er daar de mogelijkheid om in een veilige omgeving afscheid te nemen van het leven. Hospice De Goudsbloem, gevestigd in verpleeghuis De Watersteeg in Veghel, is zo’n locatie. De Goudsbloem telt zeven gastenkamers, een huiskamer en een familiekamer.

Ondersteuning
De begeleiding bij De Goudsbloem vindt plaats door een team van professionals en een groepje van vrijwilligers. Zij bieden zorg, liefde en aandacht voor de gasten en ondersteuning aan familie, die ieder moment van de dag en nacht welkom is.

Nieuwe pannenset en koksmessen
Bijna dagelijks wordt voor de gasten vers gekookt op de hospice, dit door inmiddels een grote groep vrijwilligers. De vrijwilligers stemmen onderling de menu’s af, zodat er afwisselend gegeten kan worden. Ook wordt rekening gehouden met de wensen van de gasten. De kookclub is erg blij met de nieuwe pannenset en koksmessen.

Heb je belangstelling om als vrijwilliger je steentje bij te dragen, of te komen koken, meld je dan bij: berlinda.roeffen@brabantzorg.eu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant