De Gouden Leeuw in Veghel dreigt te verdwijnen.
De Gouden Leeuw in Veghel dreigt te verdwijnen.

De Gouden Leeuw gaat dicht, pand wordt ontruimd

Centrum 12.656 keer gelezen

VEGHEL | “Het is niet gelukt”, laat Ben van de Meerakker namens De Gouden Leeuw weten. De Veghelse horecagelegenheid in de Molenstraat gaat voorlopig dicht. De achttien aandeelhouders en verhuurder Inbev Nederland zijn niet tot een compromis gekomen. Het is niet bekend of dit het definitieve einde van de roemruchte horecazaak betekent. 

In 2009 namen de achttien aandeelhouders met veel enthousiasme en ambitie, maar met weinig kennis van de horeca de exploitatie van café De Gouden Leeuw over. Nu, bijna vijftien jaar later, constateren ze dat dit niet heeft geleid tot een succes. “En daarom is sluiting van de zaak onvermijdelijk geworden”, vertelt Van de Meerakker.

Ontruimen
De impact van de coronapandemie en de enorme stijging van de energiekosten heeft geleid tot forse betalingsachterstanden met name richting de verhuurder Inbev Nederland BV. Het zou gaan om een ‘paar maanden huurachterstand’.
Van de Meerakker vertelt dat er pogingen zijn gedaan om tot een oplossing te komen. “Maar deze hebben niet geleid tot het gewenste resultaat. Daarom zijn wij genoodzaakt om het pand aan de Molenstraat met ingang van donderdag 16 november te ontruimen.” De aandeelhouders, waar Van de Meerakker er eentje van is, verliezen daarmee de controle over De Gouden Leeuw. De deuren gaan dan ook (voorlopig) dicht. “De huiskamer van Veghel (bijnaam voor De Gouden Leeuw – red.) verliest daarmee haar functie”, besluit Van de Meerakker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant