De Gouden Leeuw gaat (toch) niet open tijdens carnaval.
De Gouden Leeuw gaat (toch) niet open tijdens carnaval. Foto:

Onderhandelingen over tijdelijke opening De Gouden Leeuw geklapt: ‘Het was te mooi om waar te zijn’

Carnaval 4.246 keer gelezen

VEGHEL | De onderhandelingen tussen De Skoefels en InBev, de eigenaar van De Gouden Leeuw, zijn stukgelopen. “De Gouden Leeuw gaat tijdens carnaval dus niet open. Het was misschien ook wel te mooi om waar te zijn”, vertelt Thijs van Veghel namens De Skoefels. 

De Veghelse carnavalsvereniging hield lang hoop om de sleutels van De Gouden Leeuw tijdelijk in handen te krijgen. Het idee was om de deuren van het roemruchte café te openen op zaterdag, zondag en maandag. Nu blijkt dat de De Skoefels en de eigenaar van het pand er niet zijn uitgekomen. Een reden wordt niet gegeven.

Balen
De mannen van De Skoefels balen als een stekker, maar ze hebben niet stilgezeten. Van Veghel vervolgt: “We hebben extra energie gestoken in het Skoefelscafé op het Vudel Koningsfeest. Samen met de organisatie achter Vudel bouwen we een spectaculair café.”
Ook heeft de carnavalsverenging extra tijd gestoken in het bouwen van de carnavalswagen. Zo is deze voorzien van verschillende extra bewegende delen en zorgen De Skoefels voor meer licht en geluid op de wagen.

Markt Veghel
Na de Jeugd en Grote Optocht parkeert de Veghelse carnavalsvereniging hun wagen op de Markt. Van Veghel: “We hebben in overleg met de Kuussegatters en de horeca op de Markt een plan gemaakt, zodat we na de optochten op de Markt kunnen blijven staan. De muziek van de wagen wordt dan doorgelust, zodat we er alsnog met z’n allen een groot feest van kunnen maken.” De Skoefels hebben de teleurstelling inmiddels een plekje gegeven. “We hopen nu dat iedereen uit Kuussegat samen met ons carnaval komt vieren op de Markt. Laten we er net als voorgaande jaren weer een groot feest van maken”, besluiten ze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant